Η beauty συνήθεια στην οποία ορκίζονται οι γυναίκες με τα πιο όμορφα μαλλιά

Κι όμως για τα μακριά, πλούσια μαλλιά τους δεν ευθύνεται μόνο η κληρονομικότητα.

Hair botox, extensions, ακριβές θεραπείες στο κομμωτήριο: Αυτές είναι οι κινήσεις που σίγουρα πιστεύετε πως έχουν κάνει οι γυναίκες με τα πιο όμορφα, πλούσια και μακριά μαλλιά. Κι αν όχι αυτές, τότε σίγουρα θα πιστεύετε πως έχουν κερδίσει το λαχείο της κληρονομικότητας. Σε μερικές περιπτώσεις, δεν θα ήσασταν λάθος. Οι περισσότερες γυναίκες όμως που καταφέρνουν να διατηρούν τόσο μακριά μαλλιά, ορκίζονται σε μία πολύ συγκεκριμένη beauty συνήθεια, η οποία εξασφαλίζει την καλή υγεία τους από τις ρίζες.

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί η πιο προφανής λύση για να δώσετε "ζωή" στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας να είναι η περιποίησή τους με μάσκες στα μήκη κι έλαια στις άκρες, ωστόσο οι γυναίκες με τις πιο εντυπωσιακές κουπ εστιάζουν την προσοχή τους στο τριχωτό και τις ρίζες των μαλλιών

Φανταστείτε τις τρίχες σαν λουλούδια και το τριχωτό σαν το έδαφος, από το οποίο φύονται. Ακριβώς έτσι όπως το έδαφος ποτίζεται και θρέφεται για να μπορέσει να μεγαλώσει το λουλούδι, έτσι και το τριχωτό θα πρέπει λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα για να μπορεί να μεγαλώσει υγιείς τρίχες. 

Ακριβώς όπως η επιδερμίδα στο υπόλοιπο σώμα, έτσι και αυτή στο τριχωτό δέχεται επιθέσεις από το εξωτερικό περιβάλλον, ιδρώνει και γεμίζει νεκρά κύτταρα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε καλά χρησιμοποιώντας ένα clarifying shampoo μία φορά το μήνα -πέρα από το λούσιμο 2-3 φορές την εβδομάδα- έτσι ώστε να απομακρύνονται τα υπολείμματα προϊόντων styling και η λιπαρότητα. 

Director's Tip: Το μασάζ πριν το λούσιμο μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα και να ενισχύσει τους θύλακες των τριχών, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους.

Η χρήση ενός απολεπιστικού προϊόντος είναι επίσης επιτακτική, καθώς βοηθά την επιδερμίδα να απαλλαγεί από τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και να αναπνεύσει, ενώ παράλληλα την αναζωογονεί, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή και βοηθά με την καταπολέμηση της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας.

Για τη θρέψη της επιδερμίδας, εμπλουτίστε τη haircare ρουτίνα σας με ένα hair serum ή oil, το οποίο ανάλογα με τη σύνθεσή του, εφαρμόζεται στο τριχωτό είτε κάθε βράδυ, είτε πριν το λούσιμο σαν θεραπεία. Πολλές γυναίκες ορκίζονται στο έλαιο δενδρολίβανου, το οποίο σύμφωνα με έρευνα μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το minoxidil 2% στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών προκαλώντας μάλιστα λιγότερους ερεθισμούς και φαγούρα. 

Director's Note: Για να δείτε πραγματικά αποτελέσματα από το έλαιο δενδρολίβανου, εφαρμόστε το στα μαλλιά δύο φορές τη μέρα κάνοντας μασάζ στο τριχωτό. Τα πρώτα αποτελέσματα σύμφωνα με την έρευνα γίνονται αισθητά μετά από 6 μήνες χρήσης. 

Διαβάστε Επίσης