Μετά τα 50 | 5 μοντέρνα κουρέματα για να ανανεώσετε το στιλ σας

Οι τάσεις που αξίζει να υιοθετήσετε αν έχετε βαρεθεί το αυστηρό καρέ και το κλασικό pixie.

Το αυστηρό καρέ και το pixie cut αποτελούν σίγουρα δύο από τις πιο διαχρονικά κομψές επιλογές κουρέματος που μπορείτε να κάνετε. Δεν είναι ωστόσο οι μοναδικές επιλογές σας μετά τα 50. Αν θέλετε να ανανεώσετε το στιλ σας, δεν έχετε παρά να αντλήσετε έμπνευση από το street style, τα social media και φυσικά το red carpet. Οι celebrities του Hollywood σε κάθε τους εμφάνιση χαρίζουν απλόχερα στιλιστική έμπνεση προτείνοντας τα πιο μοντέρνα κουρέματα για πενηντάρες, που σίγουρα θα σας κάνουν να νιώθετε νεότερη και πιο stylish. Ακολουθούν πέντε από τα ωραιότερα cuts του σήμερα:

Τα 5 πιο μοντέρνα κουρέματα για πεντηντάρες

Side Bangs

Side Bangs

Η πλαϊνή φράντζα έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα και οι celebrities άνω των 50 έχουν δείξει ξεκάθαρα την προτίμησή τους στο thowback στιλ, αφού εκτός από το ότι δίνει στιλ στα μαλλιά, καμουφλάρει τα σημάδια γήρανσης στο μέτωπο και την περιοχή γύρω από τα μάτια. 

Bangs

Bangs

Οι αφέλειες στην wispy κατά κύριο λόγω εκδοχή τους θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες τάσεις μαλλιών του σήμερα. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κάθε γυναίκα άνω των 50, λόγω των "αντιγηραντικών" ιδιοτήτων τους, δηλαδή της ικανότητάς τους να χαρίζουν μια κοριτσίστικη ανεμελιά σε κάθε εμφάνιση, αλλά και να καμουφλάρουν τα σημάδια γήρανσης.

Curtain Bangs

Curtain Bangs

Τα μοντέρνα curtain bangs αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά των τελευταίων χρόνων. Αν και τυπικά θεωρούνται νεανικό στιλ, ταιριάζουν σε κάθε ηλικία, αφού εκτός από το ότι χαρίζουν στιλ στα μαλλιά, μπορούν να καμουφλάρουν περίτεχνα το "πόδι της χήνας" και τις ρυτίδες στο μέτωπο.

Shaggy Bob

Shaggy Bob

Αν αγαπάτε τα πιο κοντά κουρέματα, αποφύγετε τα αυστηρά cuts κι επιλέξτε ένα καρέ με έντονο φιλάρισμα, που θα χαρίσει κίνηση στα μαλλιά σας. Για ένα ακόμα πιο νεανικό αποτέλεσμα συνδυάστε το με αφέλειες και κάντε styling με αφρό για τη δημιουργία ενός πιο επιμελώς ατημέλητου αποτελέσματος.

Long Layers

Long Layers

Τα τελευταία χρόνια οι celebrities του Hollywood έχουν δώσει το πράσινο φως για την υιοθέτηση πιο μακριών κουρεμάτων ακόμα και μετά τα 50. Αν επιλέξετε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Jennifer Lopez και της Sarah Jessica Parker, ζητήστε από τον κομμωτή σας να διανθίσει το κούρεμά σας με μακριά layers έτσι ώστε να δείχνει πιο νεανικό και γεμάτο όγκο και κίνηση.