Next Big Things | Οι νέες καινοτομίες στη βιομηχανία της ομορφιάς για το 2020

Οι ειδικοί προβλέπουν τις πιο συναρπαστικές καινοτομίες της βιομηχανίας της ομορφιάς από το 2020 και μετά. Από την Jessica Matlin

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα τελευταία χρόνια, η ομορφιά έχει γνωρίσει μια πρωτοφανή έκρηξη καινοτομίας. Εκτός από την εμφάνιση πληθώρας συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι, έχουν λανσαριστεί νέες θεραπείες, όπως η Emsculpt και η CoolTone, οι οποίες ενδυναμώνουν τους μυς χωρίς γυμναστήριο και δεν απαιτούν νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλύτερα ενέσιμα

Ενώ τα αποτελέσματα του botox διαρκούν λίγους μήνες, η φαρμακευτική εταιρεία Allergan, εργάζεται πάνω σε ενέσιμα σκευάσματα που φέρνουν εμφανή αποτελέσματα στη λείανση των ρυτίδων μέσα σε μόλις 24 ώρες. "Οι δερματολόγοι πειραματίζονται με νέες εκδοχές του μπότοξ προσώπου και με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του υπάρχοντος φαρμάκου ώστε να επιτύχουν μακροχρόνια δράση", αναφέρει ο Robert Anolik, δερματολόγος στο Laser & Skin Surgery Center της Νέας Υόρκης. "Αν οι κλινικές δοκιμές είναι επιτυχείς, νέες εκδόσεις αναμένονται το 2021, ίσως και νωρίτερα".

Ένεση λάμψης

Το υαλουρονικό οξύ και τα fillers χρησιμοποιούνται επί δεκαετίες για τη δημιουργία όγκου, ωστόσο έχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες. "Το Volite, με την έγχυση μικροσκοπικών σταγονιδίων, βελτιώνει τις λεπτές γραμμές και την υφή", εξηγεί η δερματολόγος Joely Kaufman και προβλέπει ότι το προϊόν θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε λίγα χρόνια στην Αμερική, όταν ολοκληρωθεί το δοκιμαστικό του στάδιο.

Τενχικές Laser

Η απομάκρυνση της λευκής ή της κόκκινης τριχοφυΐας και η επέμβαση στους σμηγματογόνους αδένες για τον έλεγχο της ακμής παραμένουν ακόμη πρόκληση για τις νέες τεχνικές laser. "Οι ερευνητές πειραματίζονται με σέρουμ που περιέχουν νανοσωματίδια τα οποία εισχωρoύν στους πόρους. Αν ένα σωματίδιο βρίσκεται αρκετά κοντά στο θύλακα των τριχών ή αν έχει επικαθίσει σε ένα σμηγματογόνο αδένα, τότε οι θεραπείες λέιζερ θα αποβούν πολύ πιο αποτελεσματικές", εξηγεί ο δερματολόγος Robert Anolik.

Νεανικό δέρμα

"Ερευνητές εργάζονται πάνω στο δερμικό μικροπυρήνα (microcoring), όπου μόρια δέρματος απομακρύνονται από την επιφάνεια, χωρίς να αφήνουν ουλές για να επιτευχθεί face lift", συνεχίζει ο ίδιος. Eπεμβάσεις όπως η Ultherapy αλλά και θεραπείες με μικροβελόνες σε ραδιοσυχνότητα Infini βελτιώνονται συνεχώς "με τη χρήση χαμηλότερων υπερήχων, που αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί και λιγότερο επώδυνοι", εξηγεί ο Anolik.

Όμορφο πηγούνι

"Με τις selfies στα social media να πληθαίνουν διαρκώς, οι ατέλειες του πιγουνιού γίνονται εμφανείς συχνότερα πλέον στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα όλο
και περισσότεροι άνθρωποι να θέλουν να κάνουν κάτι για αυτό. "Τα εμφυτεύματα πιγουνιού, μια από τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες στην πλαστική χειρουργική, είναι η πιο μόνιμη λύση", τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Andrew Jacono.

Έξυπνη περιποίηση

"Τα εξατομικευμένα προïόντα ομορφιάς είναι τάση εδώ και καιρό, αυτήν τη στιγμή όμως βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο", αναφέρει ο Guive Balooch, global vice president της L’Oréal Technology Incubator. Η ψηφιακή εποχή δίνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες, όπως η νέα τεχνολογία που αξιολογεί την επιδερμίδα και την επίδραση του περιβάλλοντος σε αυτήν. "Έτσι γνωρίζεις πότε και ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Αν και παλαιότερα οι ψηφιακές απεικονίσεις δεν ήταν αξιόπιστες, η νέα κάμερα του iPhone 11 μπορεί να μεταδώσει εξαιρετικά λεπτομερείς πληροφορίες", εξηγεί ο Balooch που θεωρεί ότι οι προοπτικές για τις εξατομικευμένες φόρμουλες είναι απεριόριστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ