Marion Cotillard | Tο νέο πρόσωπο του iconic αρώματος Chanel Νο.5

H καταξιωμένη Γαλλίδα ηθοποιός του Hollywood είναι το cover girl του τεύχους Οκτωβρίου του βρετανικού Harper's Bazaar.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αυθεντική, πιστή και γενναιόδωρη, η Marion Cotillard ενσαρκώνει τον κάθε ρόλο με τη δική της μοναδική οπτική, χτίζοντας ένα εξαιρετικό πεπρωμένο ως μια ελεύθερη γυναίκα. Αυτός είναι ο λόγος που ο οίκος Chanel την επέλεξε ως το νέο πρόσωπο της καμπάνιας του εμβληματικού αρώματος No5.

Μία από τις πιο καταξιωμένες Γαλλίδες ηθοποιούς του Hollywood παραμένει πιστή στον οίκο από την αρχή της καριέρας της, όταν φόρεσε δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας A Very Long Engagement το 2004 αλλά και της ταινίας La Vie en rose το 2008.

Η Marion Cotillard συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο με την ερμηνεία της ως Édith Piaf, κερδίζοντας το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία και το βραβείο BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου. Αυτή η διεθνής αναγνώριση της έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες - όπως ο Jacques Audiard, ο James Gray, ο Christopher Nolan, ο Ridley Scott, ο Steven Soderbergh και ο Leos Carax- υποστηρίζοντας παραάλληλα νέα ταλέντα στο χώρο. 

Τώρα η Marion Cotillard ούσα η ενσάρκωση της ανεπιτήδευτης γαλλικής ομορφιάς, χαρίζει στο iconic άρωμα Νο.5 αυτό το δικό της "je ne sais quoi” κάνοντάς το ακόμα πιο πολυπόθητο και γοητευτικό. Μιλώντας στο βρετανικό Harper's Bazaar είπε για την πρώτη της επαφή με το Chanel No.5: "Ήμουν έφηβη, γύρω στα 15. Η μαμά μου το αγόρασε για μια Βρετανή φίλη της γιατί ήθελε να της χαρίσει το απόλυτο γαλλικό δώρο. Το λάτρεψα αμέσως. Είναι μυστηριώδες, μοναδικό". Όπως είπε, της αρέσει επίσης που είναι το πρώτο άρωμα που δημιουργήθηκε από μία γυναίκα που ήταν τόσο μπροστά από την εποχή της. 

Στη συνέντευξή της, το cover girl μίλησε για ένα ακόμα πάθος της, την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε να είναι Greenpeace Ocean Ambassador, προκειμένου να ρίξει φως σε θέματα κλιματικής αλλαγής και μόλυνσης των υδάτων.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με περιβαλλοντικά ζητήματα. Το 2010, η Cotillard γύρισε μια σειρά ταινιών για την καταστροφή των τροπικών δασών από εταιρείες υλοτομίας και τον επόμενο χρόνο, διοργάνωσε μια εκστρατεία κατά της κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος Belo Monte στη Βραζιλία. Στη συνέχεια, το 2013, διαμαρτυρήθηκε κατά της κράτησης 30 ακτιβιστών της Greenpeace στη Ρωσία. 

"Έχω πολλούς φίλους που είναι ακτιβιστές, αλλά δεν θα μπορούσα να αφιερώσω τη ζωή μου στον αγώνα. Με εντυπωσιάζουν οι άνθρωποι που μάχονται κάθε μέρα για να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου και να υπερασπιστούν σημαντικούς σκοπούς. Αλλά θα ήμουν πολύ στεναχωρημένη. Χρειάζομαι να είμαι δημιουργική", είπε. Τώρα φαίνεται ότι η Cotillard βρήκε έναν τρόπο να βοηθήσει όλους τους ακτιβιστές φίλους της, λανσάροντας το νέο της project, Bigger Than Us, ένα ντοκιμαντέρ που επισημάνει τις προσπάθειες νέων ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο.