Τέλος οι διαφημίσεις για Botox στο Instagram

Η προώθηση της αλλαντικής τοξίνης απαγορεύεται πλέον στη Μεγάλη Βρετανία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τις 31 Ιανουαρίου αναμένεται να εξαφανιστούν οι διαφημίσεις για botox από το Instagram feed των Βρετανίδων, καθώς  σύμφωνα με του κανόνες διαφήμισης της Μεγάλης Βρετανίας η προώθηση ενέσεων για την καταπολέμηση των ρυτίδων απαγορεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) εξέδωσε ανακοίνωση εφαρμογής του κανονισμού, στον οποίο εμπίπτουν οι πληρωμένες διαφημίσεις, οι μη πληρωμένες προωθητικές δημοσιεύσεις και τα posts των influencers. (Σκεφτείτε: θεραπείες ως έπαθλα σε διαγωνισμούς, χρήση φωτογραφιών πριν και μετά, και προώθηση από επαγγελματίες υγείας ή celebrities). Μόνο οι διαφημίσεις που απευθύνονται σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας θα εξαιρεθούν.

Ο Guy Parker, διευθύνων σύμβουλος της ASA, εξήγησε: "Αναλαμβάνουμε δράση για την αντιμετώπιση των διαφημίσεων αλλαντικής τοξίνης (botox) στα κοινωνικά μέσα με τη χρήση νέας τεχνολογίας παρακολούθησης. Αυτό το εργαλείο μας βοηθά να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στον εντοπισμό και την αφαίρεση προβληματικών διαφημίσεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ