Πώς να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα λίγο πριν το καλοκαίρι

Το τέλος της μακροχρόνιας μάχης σας με την κυτταρίτιδα να είναι ένα ραντεβού μακριά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ήπιατε πολύ νερό, αλλάξατε διατροφή, κάνατε γυμναστική, όμως η κυτταρίτιδα δε μοιάζει να έχει υποχωρήσει ούτε εκατοστό; Μην ανησυχείτε γιατί σίγουρα υπάρχει τρόπος για να την αντιμετωπίσετε ολοκληρωτικά.

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα για τις περισσότερες γυναίκες. Δεν κάνει διακρίσεις, καθώς μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και δεν έχει πάντα άμεση σχέση με το πάχος. Όμως, τι ακριβώς είναι και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Πώς δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

Η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε την κυτταρίτιδα είναι αυτή του φλοιού ενός πορτοκαλιού, καθώς αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί βαθουλώματα στην επιδερμίδα. Στην πιο ήπια μορφή της μπορούμε να την παρατηρήσουμε όταν πιέσουμε το δέρμα μας σε μια περιοχή, όπου έχει κάνει την εμφάνισή της.

Πρόκειται για μια συνηθισμένη, αλλά ακίνδυνη πάθηση και επηρεάζει κυρίως τους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά. Δημιουργείται από την κατακράτηση υγρών και λίπους μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες;

Είναι λογικό, αν σκεφτούμε πως δημιουργείται, να θεωρήσουμε ότι το νερό είναι η λύση στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Βέβαια, δεν είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι η αλλαγή στον τρόπο ζωής μας μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό από μόνο του δεν επαρκεί ως λύση για την ολοκληρωτική εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Σίγουρα, θα πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να αποφεύγουμε τους πολλούς υδατάνθρακες, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ, τα λίπη και την υπερβολική κατανάλωση αλατιού. Επίσης, θα πρέπει να γυμναζόμαστε σωστά μέσω ασκήσεων που ενεργοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες, όπως η έντονη αερόβια άσκηση.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω αν και θα περιορίσουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, δεν πρόκειται να το εξαφανίσουν τελείως. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος.

Γιατί τα σκευάσματα κατά της κυτταρίτιδας δεν αποτελούν λύση;

Σίγουρα, δεν αναφερόμαστε σε λύσεις όπως ειδικά μασάζ και σκευάσματα για τοπική χρήση, καθώς τα αποτελέσματα αυτών των μεθόδων δεν είναι ούτε άμεσα, ούτε μακροχρόνια. Η αλήθεια είναι πως καμία κρέμα δεν μπορεί να προκαλέσει λιποδιάλυση. Οι περισσότερες απλά βελτιώνουν περιστασιακά και επιφανειακά την υφή του δέρματος.

Σύμφωνα με τον Δερματολόγο και Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Dr. Χριστόφορο Τζερμιά, η λύση στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας δεν είναι αισθητική, είναι ιατρική.

Μπορεί η κυτταρίτιδα να εξαφανιστεί για πάντα;

Στα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται οριστικά, στοχεύοντας σε τρία επίπεδα: στην επιδερμίδα, όπου εξαλείφονται οι αντιαισθητικές "λακκουβίτσες", στον συνδετικό ιστό, όπου αποκαθίσταται η χαμένη ελαστικότητα και στον λιπώδη ιστό, όπου γίνεται καταπολέμηση της διόγκωσης των λιποκυττάρων.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία, ενώ οι θεραπείες που προτείνονται, είναι, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού, από μη επεμβατικές έως ελάχιστα επεμβατικές. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε λίγες συνεδρίες και είναι απολύτως ασφαλής.

Φανταστείτε λοιπόν, το τέλος της μακροχρόνιας μάχης σας με την κυτταρίτιδα να είναι ένα ραντεβού μακριά!

www.tzermias.gr