Αρκεί το SPF στα προϊόντα μακιγιάζ για την προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο;

Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει κάθε καλοκαίρι.

Το αντηλιακό θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής skincare ρουτίνας όλο το χρόνο. Καθώς η θερμοκρασία παρουσιάζει ανοδική πορεία όμως, η δημοτικότητά του αυξάνεται θεαματικά και αναδεικνύεται στο απόλυτο must του καλοκαιρινού νεσεσέρ. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που για χάριν ευκολίας και συντομίας χρόνου, επιλέγουν προϊόντα μακιγιάζ με SPF, εξοικονομώντας ένα βήμα της ρουτίνας περιποίησής τους. Αρκεί όμως μια BB Cream ή ένα foundation με SPF για την προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου;

Ο ρόλος του SPF

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αντηλιακό αποτελεί το απόλυτο skincare must όλο το χρόνο, καθώς προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB. Οι πρώτες διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες. Οι UVB από την άλλη είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα. Εξίσου σημαντική είναι και η προστασία που προσφέρει το αντηλιακό ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.

Προϊόντα μακιγιάζ με SPF

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι δύσκολο να προσφέρουν επαρκή προστασία από τον ήλιο, κυρίως λόγω της ποσότητας που χρησιμοποιείται. Πιο συγκεκριμένα, η συνιστώμενη δόση αντηλιακού για το πρόσωπο είναι περίπου ¼ κουτ. του γλυκού. Η ποσότητα foundation που χρειάζεται για να καλυφθούν οι ατέλειες της επιδερμίδας είναι πολύ μικρότερη, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να μην προστατεύεται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Τα προϊόντα μακιγιάζ με SPF είναι όμως ιδανικά για τις μέρες που η επιδερμίδα δεν πρόκειται να εκτεθεί για ώρα στον ήλιο. Το SPF της τάξεως του 15, που παρέχουν τα περισσότερα, είναι επαρκές μόνο αν πρόκειται να περάσετε όλη τη μέρα σε εσωτερικούς χώρους με τον ήλιο να σας βρίσκει μόνο μέσω κάποιου παραθύρου. Οι πούδρες με SPF από την άλλη αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για την ανανέωση του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της μέρας. 

Προσοχή

Το SPF δε λειτουργεί αθροιστικά: Μια κρέμα ημέρας με SPF15 και ένα foundation με SPF15 δεν προσφέρει στο πρόσωπό προστασία που αντιστοιχεί σε SPF30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ