Πώς θα επιλέξετε την ιδανική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας;

Αναγνωρίστε τις ανάγκες σας και δείτε ποια είναι η κατάλληλη κρέμα για εσάς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Eκατομμύρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο στις θεραπείες για την κυτταρίτιδα. Θα προσθέσετε και τα δικά σας μέσα σ’ αυτά; Διαβάστε γιατί αξίζει (ή όχι) να το κάνετε. Τοπικές κρέμες, gel και οροί (σέρουμ) κατά της καπιτονέ όψης… Όλα αυτά είναι θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας.

Θα επενδύσετε σε κάτι τέτοιο με σκοπό να τονώσετε την κατανομή του λιπώδους ιστού στα επίμαχα σημεία του σώματός σας;

Πριν ξοδέψετε χρόνο και χρήμα καλό είναι να διαπιστώσετε αν οι θαυματουργές κρέμες με το νέο "μαγικό συστατικό" πραγματοποιούν όσα υπόσχονται. Μια κατηγορία αξιόπιστων επιστημόνων, όπως πλαστικοί χειρουργοί, δερματολόγοι, αισθητικοί και, φυσικά το σύνολο της παγκόσμιας βιομηχανίας καλλυντικών, δε θα σπαταλούσαν μεγάλο ποσοστό της ενέργειάς τους και, παράλληλα, δε θα διακινδύνευαν την επαγγελματική φήμη τους κυνηγώντας κάτι που δεν υπάρχει – και δε νικιέται.

"Όντως, η κυτταρίτιδα υπάρχει, απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες κι εμείς κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό" λέει ο δρ Howard Murad, πασίγνωστος δερματολόγος.

Η δρ Tamara Griffiths, σύμβουλος δερματολογίας στο Βρετανικό Ίδρυμα Δερματολογίας, σε άρθρο της στην εφημερίδα Guardian είναι κατηγορηματική:

"Υπάρχει πολλή ψευτοεπιστήμη πάνω στο θέμα. Όπως πολλά από τα προϊόντα ομορφιάς, έτσι και οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας οδηγούνται με άξονα το μάρκετινγκ και όχι από μια έγκυρη επιστημονική έρευνα. Βέβαια, γίνονται μελέτες, αλλά σπάνια είναι διπλοτσεκαρισμένες, ενώ πολλές φορές κυκλοφορούν προϊόντα που ακόμη βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημοτικότητάς τους οφείλεται στο γεγονός ότι δημιουργούν ψυχολογική επίδραση. Οι γυναίκες αισθάνονται καλύτερα, επειδή το προϊόν έχει όμορφη συσκευασία και υπέροχη υφή". Κι όμως. Οι επίσημες μετρήσεις από χιλιάδες γυναίκες που χρησιμοποίησαν μια γνωστή αδυνατιστική κρέμα έδειξαν μείωση κατά 1,3 εκ. από την περίμετρο του ισχίου και συνολική απώλεια 1,1 κιλού σωματικού βάρους.

Άλλη γνωστή εταιρεία καλλυντικών ανακοίνωσε με επίσημα στοιχεία ότι πέτυχε μείωση της περιμέτρου των γλουτών κατά 1,5 εκ. (σε μέτρηση με επίσημες τεχνικές σάρωσης και όχι μεζούρα), εμφανίζοντας απώλεια τοπικού πάχους κατά 21% σε διάστημα 28 ημερών. Με τέτοια δεδομένα, γιατί πολλοί δερματολόγοι εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα ότι τα προϊόντα αδυνατίσματος προσφέρουν μόνο ψυχολογική ώθηση; Ακόμα κι έτσι, όμως, παρά τις αντιγνωμίες, σε κάπου όλοι οι ειδικοί συμφωνούν: στην καφεΐνη.

Το σωστό προϊόν

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε το προϊόν που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, ποντάρετε στις προτιμήσεις σας, αλλά λάβετε υπόψη και τις ανάγκες σας.

- Για τοπικό πάχος: Αν το πρόβλημά σας δεν είναι μόνο η κυτταρίτιδα, δηλαδή έχετε απλώς "ψωμάκια" ή μερικά παραπανίσια κιλά στους γλουτούς, τους μηρούς και στην κοιλιά, επιλέξτε μια κρέμα μείωσης πόντων.

- Για κυτταρίτιδα και κατακράτηση υγρών: Αν η κυτταρίτιδα είναι επίμονη, προκαλεί προβλήματα στη μικροκυκλοφορία του αίματος και κάνει τα πόδια σας να βαραίνουν και να πρήζονται, αναζητήστε ένα κυτταριδικό τζελ ή λάδι πάντα με αντι-οιδηματικά συστατικά, όπως ο ρούσκος και ο κισσός.

- Για εγκατεστημένη κυτταρίτιδα: Αν η καπιτονέ όψη της επιδερμίδας σας είναι πολύ σκληρή στην υφή κι εσείς έχετε εύκολα κατακράτηση υγρών, καλύτερα να αναζητήσετε ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας (κρέμα ή λάδι) με αποσυμφορητική δράση το οποίο να εφαρμόζεται με μασάζ.

- Για τη χαλάρωση: Αν σας απασχολεί η έλλειψη σφριγηλότητας, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απώλειας βάρους, επιλέξτε ένα αδυνατιστικό συσφιγκτικό προϊόν (κρέμα ή ορό) με συστατικά που προσφέρουν τόνωση και ορατό εφέ λίφτινγκ.

Πηγή: Shape.gr