Τα προϊόντα περιποίησης που δεν έχουν καμία θέση στη ρουτίνα σας

Η αισθητικός και blogger Caroline Hirons αποκαλύπτει τη λίστα των προϊόντων που δεν έχουν καμία θέση στα ράφια σας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στο βιβλίο της Skincare, η αισθητικός και blogger Caroline Hirons, μεταλαμπαδεύει στους αναγνώστες της όλες τις γνώσεις της σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάμεσα στις σελίδες του βιβλίου συναντάται και μία λίστα με προϊόντα, τα οποία η ίδια εύχεται να μην υπήρχαν. "Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα, τα οποία θα μου άρεσε πολύ να πετάξω στη θάλασσα (μεταφορικά το λέω), και θα ήθελα πολύ να μιλήσω στα brands που τα φτιάχνουν. Είτε ισχυρίζοντας πράγματα που δεν έχουν αποδειχθεί βασιζόμενοι σε buzzwords, είτε απλά φοβίζοντάς σας για να διορθώσετε ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχετε, η βιομηχανία περιποίησης της επιδερμίδας είναι γεμάτη με επαναλαμβανόμενους παραβάτες. Δεν ξεχωρίζω συγκεκριμένα brands εδώ, αλλά αυτά είναι τα προϊόντα που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στα ράφια σας", γράφει η Hirons.

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

"Δεν καθαρίζουν το πρόσωπο. Η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται σε επείγουσες περιπτώσεις. Αν έχετε πρόσβαση σε καθαρό νερό, δεν πρόκειται για επείγουσα περίπτωση. Είναι επίσης πολύ βλαβερά για το περιβάλλον", γράφει.

Καθαριστικά προϊόντα που περιέχουν SLS/SLES (sodium lauryl sulphate/sodium laureth sulfate)

"Τα προϊόντα αυτά ξηραίνουν την επιδερμίδα. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε και προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν SLS".

Ακριβά προϊόντα με αβάσιμους ισχυρισμούς

"Σταματήστε να αγοράζετε statement skincare, δηλαδή προϊόντα, τα οποία είναι πολύ ακριβά και στηρίζονται σε αβάσιμους ισχυρισμούς. Τίποτα δεν κοστίζει τόσο ακριβά στην περιποίηση της επιδερμίδας. Τίποτα. Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινείς και ας πουν πως πληρώνετε τη συσκευασία. Εάν έχετε τα χρήματα και σας αρέσει το προϊόν, τέλεια. Εάν όμως δεν τα έχετε, δεν χάνετε τίποτα, αφού μπορείτε να το αγοράσετε από αλλού σε πιο οικονομική τιμή".

Προϊόντα για ματ αποτέλεσμα

"Αν δεν είστε έφηβη ή αν δεν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε mattifying προϊόντα. Η υγιής επιδερμίδα είναι λαμπερή". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ