Μάσκα προσώπου| Ποια να πάρω, πόση ώρα να την αφήσω, με τι μπορώ να τη συνδυάσω;

Απαντάμε σε κάθε απορία σχετικά με τις μάσκες προσώπου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Έχετε απορίες για τις μάσκες προσώπου και τη χρήση τους; Το άρθρο αυτό θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις. 

"Τι μάσκα προσώπου να πάρω;"

Αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας. Εάν σας ενοχλούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες,  δοκιμάστε μια μάσκα με αντιρυτιδικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτική δράση. Εάν στόχος είναι η σύσφιγξη, διαλέξτε μια μάσκα με συνένζυμο Q10, εάν, πάλι, είναι η ενυδάτωση, προτιμήστε μία με βιταμίνη Ε, έλαιο jojoba και shea butter.
Επιπλέον, ακολουθήστε την εποχή. Προσαρμοόστε τη φροντίδα του προσώπου στις εποχικές ανάγκες του δέρματος. To χειμώνα φορέστε μάσκες για βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση, πριν μια βραδινή έξοδο μια μάσκα για λάμψη.
Τέλος, βρείτς τον τύπο του δέρματός σας. Εάν βλέπετε ότι η επιδερμίδα σας γυαλίζει, ειδικά στη "ζώνη Τ", προτιμήστε μια μάσκα με ελαφριά ρευστή υφή. Εάν, πάλι, είναι ξηρή και σας "τραβάει", προτιμήστε μία με πλούσια κρεμώδη υφή.

"Μπορώ να χρησιμοποιώ μάσκες προσώπου ακόμα και με άλλα προϊόντα με όποια σειρά θέλω;"

Υπάρχει ιεραρχία στη χρήση προϊόντων περιποίησης, αλλιώς η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται. Συνεπώς η μάσκα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί σε απόλυτα καθαρό δέρμα, δηλαδή μετά το καθαριστικό σαπούνι και το scrub. Το τελευταίο είναι προαιρετικό, αλλά βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και να ανοίξουν οι πόροι. Εξαίρεση αποτελούν οι μάσκες που διαθέτουν απολεπιστικές ιδιότητες με οξέα φρούτων (AHA). Μια μάσκα μπορεί να αποτελέσει το τελευταίο βήμα περιποίησης αντικαθιστώντας κάποιες φορές την κρέμα νύχτας.

"Αν αφήσω τη μάσκα περισσότερη ώρα θα δράσει καλύτερα;"

Εξαρτάται από κάθε φόρμουλα. Για παράδειγμα, όσες βασίζονται σε συστατικά όπως η γλυκερίνη και η σορβιτόλη πιθανόν να δημιουργήσουν ξηρότητα και ερεθισμούς όταν παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στο δέρμα. Επίσης, όσες περιέχουν πεπτίδια και αποστάγματα από αιθέρια έλαια ενδέχεται να φράξουν τους πόρους ή να οδηγήσουν σε υπερέκκριση σμήγματος.

"Μπορώ να συνδυάσω δύο διαφορετικές μάσκες ταυτόχρονα;"

Η νέα τάση στην κοσμετολογία δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε δύο διαφορετικές μάσκες ταυτόχρονα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Για παράδειγμα, εφαρμόστε μία με σμηγματορρυθμιστική δράση στη "ζώνη Τ" και μια άλλη στο υπόλοιπο πρόσωπο για πλούσια ενυδάτωση.

Πηγή: Shape.gr