5 skincare λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν, αλλά ελάχιστες γνωρίζουν

Ίσως να είναι ο λόγος που δεν έχετε ακόμα την λαμπερή επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν.

Έχετε συνθέσει μια πρωινή και μια βραδινή skincare ρουτίνα και πιστεύετε πως ο δρόμος προς μια πιο λαμπερή και υγιή επιδερμίδα έχει ανοίξει λαμπρός μπροστά σας. Ακόμα όμως δεν απολαμβάνετε τα αποτελέσματα που περιμένατε. Μήπως κάτι δεν κάνετε σωστά; Ακολουθούν 5 skincare λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν καθημερινά, αλλά ελάχιστες γνωρίζουν:

1. Χρησιμοποιούν μαντηλάκια ντεμακιγιάζ σε καθημερινή βάση

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το πόσο πολλές γυναίκες εναποθέτουν τις ελπίδες τους για σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ και καθαρισμό της επιδερμίδας τους στα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Στην πραγματικότητα όμως δεν απομακρύνουν πλήρως τα υπολείμματα μακιγιάζ. Αυτό οδηγεί πολλές γυναίκες να τρίβουν με υπερβάλλοντα ζήλο την επιδερμίδα τους, κυρίως εκείνη στην περιοχή των ματιών, έτσι ώστε να δουν αποτελέσματα, κάτι το οποίο ενθαρρύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Στην πραγματικότητα, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ προορίζονται για χρήση σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως το camping που το τρεχούμενο νερό για τον καθαρισμό του προσώπου δεν είναι ευρέως διαθέσιμο, ή για διορθώσεις τυχόν λαθών στο μακιγιάζ.

2. Πλένουν το πρόσωπό τους με σκληρά καθαριστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα και εκείνες όμως που πλένουν με κάποιο καθαριστικό προϊόν το πρόσωπό τους, συχνά δεν κάνουν τη σωστή επιλογή. Πολλές είναι εκείνες που πιστεύουν πως η επιδερμίδα τους είναι καθαρή, μόνο αν νιώσουν αυτήν την sqeaky clean αίσθηση τραβήγματος. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι το καθαριστικό προσώπου είναι πολύ σκληρό, με αποτέλεσμα μαζί με τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους, να απομακρύνει και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, που είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της καλής της υγείας.

Αυτός είναι ο λόγος που προτείνεται η χρήση ενός balm ή ενός νερού micellaire για το πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού και ενός ήπιου καθαριστικού προϊόντος σε μορφή gel για το δεύτερο

3. Κάνουν έντονη φυσική απολέπιση

Υπάρχουν δύο είδη απολέπισης: η φυσική και η χημική. Η πρώτη γίνεται με τη χρήση ενός scrub με κόκκους, ενός γαντιού απολέπισης ή μιας βούρτσας καθαρισμού. Η δεύτερη από την άλλη γίνεται με ένα προϊόν με AHA ή BHA. Η πλειονότητα των γυναικών περιορίζεται στην πρώτη και στηριζόμενη στην επιθυμία της για λαμπερή και απαλή επιδερμίδα, κάνει απολέπιση ασκώντας μεγάλη πίεση και χρησιμοποιώντας scrubs με κόκκους πυρήνων βερίκοκου ή κόκκους καφέ. Οι κόκκοι αυτοί συχνά δεν έχουν ομοιόμορφο μέγεθος και έτσι σε συνδυασμό με τον υπερβάλλοντα ζήλο κατά τη διάρκεια απολέπισης μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μικροτραυματισμών στην επιδερμίδα. 

Αυτός είναι ο λόγος που προτιμάται η χημική απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Τα ΑΗΑ αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις ξηρές επιδερμίδες, καθώς ενυδατώνουν παράλληλα, ενώ τα ΒΗΑ για τις λιπαρές, αφού ελέγχουν επίσης την παραγωγή σμήγματος και καθαρίζουν τους φραγμένους πόρους.

4. Ξεχνούν την ενυδατική κρέμα

Οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα έχουν συχνά την εντύπωση πως αποκλείοντας την ενυδατική κρέμα από τη skincare ρουτίνα τους θα μειώσουν τη λιπαρότητα. Στην πραγματικότητα, έτσι κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Η επιδερμίδα νιώθει αφυδατωμένη με αποτέλεσμα να παράγει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος για να καλύψει τις ανάγκες της για ενυδάτωση. 

Αντί για μια πλούσια ενυδατική κρέμα, επιλέξτε μια με ανάλαφρη gel υφή και αναζητήστε στη συσκευασία τις ενδείξεις oil free, matte και non comedogenic.

5. Εφαρμόζουν αντηλιακό μόνο στην παραλία

Οι περισσότερες γυναίκες περιορίζουν τη χρήση αντηλιακού μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες ή στηρίζουν την προστασία της επιδερμίδας τους στο SPF15 της κρέμας BB. Στην πραγματικότητα, η προστασία που προσφέρουν τα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι αρκετή για την αποφυγή της πρόωρης γήρανσης.

Επιπλέoν, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. Κατά συνέπεια, η καθημερινή αντηλιακή προστασία, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, είναι η πιο ουσιαστική κίνηση αντιγήρανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ