Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος το jade roller;

Οι λόγοι που το μασάζ με το jade roller ή το gua sha δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το μασάζ προσώπου, οποιαδήποτε κι αν είναι η μέθοδος που προτιμάται -gua sha, jade roller, kansa wand ή τα χέρια σας- έχει ενσωματωθεί πλήρως στη ρουτίνα περιποίησης κάθε γυναίκας. Ο στόχος ένας: η λεμφική αποστράγγιση. Τι γίνεται όμως όταν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που τόσο επιθυμούσατε; 

Ας αρχίσουμε από τα βασικά...

Τι είναι η λεμφική αποστράγγιση;

Το λεμφικό σύστημα είναι κάτι σαν το κέντρο αποτοξίνωσης του σώματος: Συλλέγει περίσσεια υγρών και τοξινών από το σώμα και τα απομακρύνει από το σώμα, παροχετεύοντας τα για φιλτράρισμα στην καρδιά. Συχνά, ειδικά στο πρόσωπο, το λεμφικό υγρό εύκολα επέρχεται σε συμφόρηση και στασιμότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λεμφική αποστράγγιση αναπτύχθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1930 από τους γιατρούς Emil και Estrid Vodder ως θεραπεία για το λεμφοίδημα. Σήμερα, οι τεχνικές μασάζ προσώπου βοηθούν στην αποβολή του συσσωρευμένου λεμφικού υγρού, κάνοντας τα ζυγωματικά και τη σιαγόνα να φαίνονται πιο έντονα. Όλα όμως δείχνουν πως οι ευεργετικές τους ιδιότητες μειώνονται σημαντικά αν η χρήση των jade roller και gua sha περιορίζεται στο πρόσωπο.

"Έχουμε πολλούς λεμφαδένες κάτω από το σαγόνι και γύρω από τα αφτιά και ο λαιμός αποτελεί ουσιαστικά το δρόμο από το κεφάλι στο σώμα", λέει ο Jill Munson, συνιδρυτής της εταιρείας gua sha Wildling. Μέσω του λαιμού, η λεμφική συμφόρηση από το πρόσωπο εισέρχεται στο καρδιαγγειακό σύστημα. Από εκεί, κυκλοφορεί μέσω του σώματος και καταλήγει στα νεφρά, όπου φιλτράρεται και αποβάλλεται. 

Σκεφτείτε το λαιμό σας ως χωνί. Εάν το μικρό τμήμα του χωνιού είναι μπλοκαρισμένο, τίποτα δεν μπορεί να περάσει. Στην ουσία, τα κυτταρικά απόβλητα παραμένουν στο πρόσωπό, ή αποστραγγίζονται πολύ αργά, ανάλογα με το πόσο "υπερπλήρεις" είναι οι λεμφαδένες σας. Το αποτέλεσμα; Οίδημα στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια, αλλά και θαμπή όψη.

Neck Drainage

Προκειμένου να αποφευχθεί η λεμφική συμφόρηση, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο λαιμό σας με φορά προς τα κάτω, ασκώντας ελαφριά πίεση, έτσι ώστε να βοηθήσετε το λεμφικό drainage. Χωρίς αυτήν την προσθήκη στη skincare ρουτίνα σας, το μασάζ προσώπου δεν θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. 

Δείτε παρακάτω τη σωστή τεχνική:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ