Οι κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες με καθαρή επιδερμίδα

Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα για εσάς που επιθυμείτε αψεγάδιαστο πρόσωπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Είτε γνωρίζετε καλά τι σημαίνει η κυστική ακμή είτε τρελαίνεστε με μερικά σπυράκια που εμφανίζονται στην επιδερμίδα σας, το να υιοθετήσετε μερικές καλές συνήθειες όσον αφορά την περιποίηση της, θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά στο να πετύχετε υπέροχη, καθαρή επιδερμίδα. Μάθετε τα 10 πολύτιμα tips στα οποία "ορκίζονται" οι γυναίκες με αλαβάστρινο δέρμα:

1. Καθαρίστε το πρόσωπο σας

Ναι, πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας δύο φορές την ημέρα και θυμηθείτε πως η φορά που θα κάνει τη διαφορά είναι εκείνη που δυσκολευτήκατε πολύ να φτάσετε μέχρι το μπάνιο επειδή είχατε ξενυχτήσει και θέλατε απλά να κοιμηθείτε. Η βρωμιά, η λιπαρότητα και η ρύπανση "παγιδεύονται" στους πόρους και προκαλούν σπυράκια.

2. Πιείτε πολύ νερό

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να υιοθετήσετε την εν λόγω υγιεινή συνήθεια, αφού το νερό διατηρεί την επιδερμίδα λαμπερή και εύκαμπτη.

3. Καθαρίστε τη μαξιλαροθήκη σας

Η μαξιλαροθήκη σας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν μικρόβια. Extra Tip: Πλένετε τη μαξιλαροθήκη σας μία φορά την εβδομάδα.

4. Κάντε εβδομαδιαία απολέπιση

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, της βρωμιάς και του σμήγματος είναι σημαντική ειδικά για επιδερμίδες που έχουν τάση για ακμή. Η απολέπιση, μία φορά την εβδομάδα, θα καθαρίσει και θα φωτίσει την επιδερμίδα σας, δημιουργώντας την ιδανική "βάση" για να εφαρμόσετε τα αγαπημένα σου προϊόντα. 

5. Καθαρίστε το κινητό σας κάθε μέρα

Όπως με τις μαξιλαροθήκες έτσι και το κινητό σας είναι το τέλειο "έδαφος" για τη δημιουργία βακτηρίων. Σκεφθείτε πόσες φορές το πιάνετε με βρώμικα χέρια και το βάζετε στο πρόσωπο σας – τα μικρόβια έχουν ήδη μεταφερθεί στην επιδερμίδα σας. Χρησιμοποιήστε ειδικά μαντηλάκια για να καθαρίζετε την οθόνη και όλη τη συσκευή, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

6. Κάντε τακτικά καθαρισμό προσώπου

Κάθε beauty addict γνωρίζει καλά πως πρέπει να "επενδύσει" σε έναν καλό καθαρισμό προσώπου για να διατηρήσει αψεγάδιαστη την επιδερμίδα της. Την επόμενη φορά συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Πηγή: Shape.gr