Smells like Fall | Τα νέα αρώματα που αξίζουν μια θέση στο φθινοπωρινό μπουντουάρ σας

Το σανδαλόξυλο, το τριαντάφυλλο, το musk και η βανίλια γίνονται οι πρωταγωνιστές της αρωματικής παλέτας της σεζόν.

Η αλμύρα της θάλασσας, το νυχτολούλουδο, το γιασεμί και η καρύδα συνθέτουν την αρωματική παλέτα του καλοκαιριού. Καθώς όμως έχουμε μπει -ημερολογιακά τουλάχιστον- στο φθινόπωρο, το fall cleaning έχει αρχίσει σταδιακά, τόσο στην ντουλάπα μας με τις ζιπ κιλότ και τα closed toed mules να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, όσο και στο μπουντουάρ, με τα ζεστά αρώματα με νότες σανδαλόξυλου, musk, τριαντάφυλλου και βανίλιας να έρχονται στη front row. Ακολουθεί η λίστα με τα καλύτερα αρώματα για το φθινόπωρο 2020:

Editor's Choice | Τα νέα φθινοπωρινά αρώματα

Colonia Futura, Aqua di Parma

Colonia Futura, Aqua di Parma

Η νέα δημιουργία του οίκου Acqua di Parma είναι ένα συναρπαστικό ζωντανό άρωμα που συνδυάζει τη φρεσκάδα εσπεριδοειδών του Colonia με αρωματικές ξυλώδεις νότες. Περγαμόντο, λεμόνι και γκρέιπφρουτ παντρεύονται με ροζ πιπέρι, λεβάντα και φασκόμηλο σε ένα άκρως δροσερό φθινοπωρινό άρωμα που σαγηνεύει.

Angels’ Share, Killian Paris

Angels’ Share, Killian Paris

Προϊόν της πρώτης συνεργασίας με το Γάλλο αρωματοποιό Benoist Lapouza, το Angels’ Share περιέχει εκχύλισμα κονιάκ που του προσδίδει το φυσικό καραμελένιο του χρώμα. Πρόκειται για ένα πολύ ζεστό και γλυκό άρωμα με νότες βανίλιας, πραλίνας και σανδαλόξυλου που παντρεύονται περίτεχνα με ένα ξυλώδες μείγμα βελανιδιάς, κανέλλας και tonca bean. 

Tobacco Mandarin, Byredo

Tobacco Mandarin, Byredo

Αισθησιακό και εξαιρετικά κομψό, το νέο άρωμα του οίκου Byredo με νότες κορυφής από μανταρίνι, κόλιανδρο και κύμινο, καρδιά από δέρμα και καπνό και βάση από σανδαλόξυλο θα γίνει εύκολα μία από τις αγαπημένες σας αρωματικές επιλογές για φέτος το φθινόπωρο.

Morning Mimosa, KORRES (στα φαρμακεία)

Morning Mimosa, KORRES (στα φαρμακεία)

Λουλουδάτο, chypre θηλυκό, κομψό και αέρινο, το νέο άρωμα της KORRES με ντελικάτες νότες από τριαντάφυλλο, γιασεμί και white musk είναι σίγουρο ότι θα σας παρασύρει σε μια ατέρμονη έκρηξη συναισθημάτων.

Idôle L'intense Eau De Parfum, Lancôme

Idôle L'intense Eau De Parfum, Lancôme

Ακόμα πιο σαγηνευτικό από τον πρόγονό του, το Idôle l’intense ενισχύει τη φυσική ομορφιά των λουλουδιών. Το τριαντάφυλλο –εμβληματικό σύμβολο της Lancôme –εξελίσσεται μέσα από το απολαυστικά απαλό absolute τριαντάφυλλου της Grasse και το δροσερό πράσινο άρωμα του αιθέριου ελαίου ροδοπέταλων από την Isparta.

Libre Eau de Parfum Intense, Yves Saint Laurent

Libre Eau de Parfum Intense, Yves Saint Laurent

Πρόκειται για την εμβληματική δομή του αρώματος του Libre, με την αντίθεση ανάμεσα στη Γαλλική Λεβάντα και το Μαροκινό Άνθος Πορτοκαλιάς, σε μια πιο εξευγενισμένη και αισθησιακή εκδοχή. Η ένταση μιας λιωμένης λουλουδάτης καρδιάς, όπου το Absolute Άνθους Πορτοκαλιάς ενώνεται με τη φλεγόμενη Συμφωνία Ορχιδέας και κλείνετε μέσα σε ένα υπέρκομψο μπουκάλι που διεκδικεί επάξια τη θέση του στο μπουντουάρ σας.

My Way Eau de Parfum, Giorgio Armani

My Way Eau de Parfum, Giorgio Armani

Το περγαμόντο από την Καλαβρία συναντά το άνθος πορτοκαλιού από την Αίγυπτο αποπνέοντας μία λαμπερή φωτεινότητα στις νότες κορυφής που ενισχύεται με ένα λαμπερό μπουκέτο Tuberose και Γιασεμί από την Ινδία στην καρδιά αυτού του άκρως θηλυκού αρώματος. Τέλος, το έντονο κεδρόξυλο από τη Βιρτζίνια συναντά την αισθησιακή βανίλια από τη Μαδαγασκάρη και το white musc, ολοκληρώνοντας τη νέα αρωματική δημιουργία του οίκου Armani, που αξίζει να δοκιμάσετε τη νέα σεζόν.

J’Adore Eau de Parfum Infinissime, Dior

J’Adore Eau de Parfum Infinissime, Dior

To αισθησιακό τριαντάφυλλο Centifolia συνυπάρχει με το γιασεμί και τον κρίνο tuberose και φωτίζεται από το ylang-ylang στη νέα αρωματική δημιουργία του François Demachy για τον οίκο Dior. Πρόκειται για ένα άρωμα με ισχυρό ταπεραμέντο, που σίγουρα αξίζει μια θέση στο μπουντουάρ σας.

Coco Mademoiselle L’Eau Privée, Chanel

Coco Mademoiselle L’Eau Privée, Chanel

Ήδη από το 2001, το κομψό Coco Mademoiselle κατέχει τον τίτλο ενός από τα πιο σαγηνευτικά αρώματα, με κάθε νέα εκδοχή του να παραμένει πιστή στις αρχικές οσφρητικές νότες του. Φέτος το φθινόπωρο κυκλοφορεί σε μια ολοκαίνουργια παραλλαγή με την υπογραφή του Olivier Polge. Ο διάσημος αρωματοποιός μετρίασε τις ξυλώδεις νότες για να εξυμνήσει τη ζωηρή και λαμπερή φρεσκάδα του πορτοκαλιού, την απαλότητα της φλοράλ συμφωνίας από γιασεμί και τριαντάφυλλο και τη βελούδινη αίσθηση που χαρίζουν οι νότες musk. 

Her London Dream Eau De Parfum, Burberry

Her London Dream Eau De Parfum, Burberry

Φωτεινό και λαμπερό, το κλασικό άρωμα Her εξελίσσεται στο Her London Dream, με νότες κορυφής από λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ και καρδιά από τριαντάφυλλο και παιώνια, που ξυπνούν τις αισθήσεις και δημιουργούν μια ρομαντική και νεανική ατμόσφαιρα.

Chloé Eau de Toilette Rose Tangerine, Chloé

Chloé Eau de Toilette Rose Tangerine, Chloé

O οίκος Chloé αποφάσισε να επανεξετάσει το εμβληματικό του άρωμα Eau de Toilette, κάνοντάς το ακόμα πιο τολμηρό. Οι αρωματοποιοί Sidonie Lancesseur και Michel Almairac δημιούργησαν το νέο άρωμα, Rose Tangerine, το οποίο διατηρεί ακόμα την εμβληματική νότα τριαντάφυλλου της σειράς, η οποία όμως αυτή τη φορά παντρεύεται με μια ζωηρή εσάνς μανταρινιού και έντονο φραγκοστάφυλο για ένα αποτέλεσμα υπερσύγχρονης κομψότητας.

Gucci Bloom Profumo di Fiori, Gucci

Gucci Bloom Profumo di Fiori, Gucci

Προσφέροντας μια λαμπερή πινελιά στην υπέροχη λευκή floral υπογραφή του Bloom Eau de Parfum, το Profumo di Fiori απελευθερώνει το εθιστικό και δυναμικό μαγνητισμό του Tuberose Essence, αναμεμιγμένο με το Jasmine Sambac Closed Buds και το Jasmine Sambac Absolute. Η συμφωνία του Bloom εμπλουτίζεται από τις υφές του Ylang Ylang και η ζεστασιά του επεκτείνεται από ένα πλούσιο κύμα σανταλόξυλου και την ομαλή κρεμώδη νότα του Sun Drenched Woody.