Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα ανάλογα με την ηλικία σας

Πριν επενδύσετε σε μια ενυδατική κρέμα, μάθετε πώς να κάνετε την πιο σωστή επιλογή.

Κατά τη γέννηση, το 75% του συνολικού βάρους του ανθρώπου είναι νερό, ποσοστό το οποίο κατά την ενήλικη ζωή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, γίνεται 60%. Οι αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες και η φυσική γήρανση της επιδερμίδας οδηγούν στη μείωση των επιπέδων υγρασίας στην επιδερμίδα και στην εξασθένηση των φυσικών μηχανισμών συγκράτησης του νερού. Αυτός είναι ο λόγος που η επαρκής ενυδάτωση της επιδερμίδας αποτελεί τον κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας και της σφριγηλότητάς της. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ποια κρέμα προσώπου να πάρετε με βάση την ηλικία σας:

Στη δεκαετία των 20

Σε αυτήν την κρίσιμη δεκαετία, μπαίνουν τα θεμέλια για την επιδερμίδα που θα έχετε στο μέλλον. Μια πλούσια ενυδατική κρέμα για ενίσχυση της λάμψης της επιδερμίδας αποτελεί staple της skincare ρουτίνας.

Editor's Choice

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα ανάλογα με την ηλικία σας
Ενυδατική κρέμα για λάμψη, Rure Vitality Skin Renewing Crem, Kiehl's

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δεκαετία των 30

Γύρω στα 30 ξεκινούν να γίνονται εμφανή τα πρώτα σημάδια γήρανσης με τη μορφή ρυτίδων έκφρασης γύρω από τα μάτια ή στο μέτωπο. Τότε είναι που σιγά σιγά γίνονται επίσης εμφανείς οι επιπτώσεις του καπνίσματος, του στρες, της ελλιπούς διατροφής, της χρόνιας έκθεσης στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, αλλά και στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προστασία. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αντικατασταθεί η κοινή ενυδατική κρέμα με μία με αντιγηραντικές ιδιότητες, που θα προλάβει την πρόωρη γήρανση. Ιδανική επιλογή αποτελούν τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C.

Editor's Choice

Beauty
Ενυδατικό τζελ για μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, Clinique iD, Dramatically Different Hydrating Jelly + Active Cartidge Concentrate for Lines & Wrinkles, Clinique

Στη δεκαετία των 40

Σε αυτήν τη δεκαετία, ξεκινά σταδιακά η μείωση του ρυθμού ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα σημάδια γήρανσης να γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η ρετινόλη και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που δεσμεύουν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να επιλέξετε μία ενυδατική κρέμα στη δεκαετία των 40. 

Editor's Choice

Beauty
Κρέμα ενυδάτωσης και σύσφιξης προσώπου, White Caviar Crème Extraordinaire, La Prairie

Από τη δεκαετία των 50 και μετά

Ο μειωμένος ρυθμός παραγωγής οιστρογόνων και τελικά η παύση του έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Το δέρμα ξεκινά να λεπταίνει, με τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές να δείχνουν πιο έντονες από ποτέ. Παράλληλα, μειώνεται και η παραγωγή υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και αφυδατωμένη. Οι γυναίκες άνω των 50, καλό είναι να χρησιμοποιούν ειδικές κρέμες για ώριμες επιδερμίδας, με συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για πιο νεανική εμφάνιση. Ιδανικά θεωρούνται τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, και τα πεπτίδια, που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ποντάρετε σε κρέμες με υαλουρονικό οξύ, οι οποίες μπορούν να "γεμίσουν" τις λεπτές γραμμές και να αποτρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρυτίδες

Editor's Choice

Beauty
Κρέμα ημέρας για λάμψη, Rénergie Multi-Glow, Lancôme

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ