Ένα αρωματικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις στην Ταγγέρη

Το Tobacco Mandarin, η νέα αρωματική δημιουργία του οίκου Byredo, φέρνει στο νου μια μακραίωνη αλληλεπίδραση παρελθόντος και παρόντος, μέρας και νύχτας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, που παραμένει ανέγγιχτη στο χρόνο

Καθώς ο υδράργυρος σταδιακά πέφτει και ο καιρός βάζει τα χειμωνιάτικά του, σίγουρα θα αναζητάτε το άρωμα εκείνο που θα σας συνοδεύει σε κάθε καθημερινή ή σπουδαία στιγμή σας τους επόμενους μήνες. Η καρύδα, η γαρδένια και τα τροπικά φρούτα αντικαθίστανται από νότες εσπεριδοειδών και μπαχαρικών, που χαρίζουν ένα σοφιστικέ και ταυτόχρονα σαγηνευτικό αποτέλεσμα.

Η νέα αρωματική δημιουργία του οίκου Byredo

Αν αγαπάτε τις εν λόγω νότες, τότε σίγουρα θα λατρέψετε το Tobacco Mandarin, το οποίο συμπληρώνει το κουαρτέτο των Night Veils -μαζί με το Casablanca Lily, το Reine de Nuit και το Sellier- ως μέρος της μοναδικής σειράς των Extraits de Parfum της Byredo.

Ένα αρωματικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις στην Ταγγέρη

Η έμπνευση πίσω από το Tobacco Mandarin

Ένα ταξίδι σε άλλο τόπο και χρόνο, εκεί όπου τα φωτεινά εσπεριδοειδή και τα μπαχαρικά αντιπαρατίθενται στη σκοτεινή και γεμάτη καπνό πολυπλοκότητα και ίντριγκα. Η Ταγγέρη είναι η πόλη στην οποία η Ευρωπαϊκή Δύση συναντά την Αφρικανική Μέση Ανατολή. Μια αρχαία πόλη αντιθέσεων, όπου το τοπίο της ημέρας με τα οπωροφόρα δέντρα και το παζάρι των μπαχαρικών έρχεται σε αντίθεση με τον σαγηνευτικό νυχτερινό κόσμο των Femmes και των Hommes ‘Fatals’, τυλιγμένο στον καπνό του ταμπάκου και ενθρονισμένο στο δέρμα. Εδώ, ένα μέρος μέσα από την πολυπλοκότητα την δικής του μυθολογίας γίνεται πηγή έμπνευσης για ένα άρωμα βυθισμένο στον αισθησιασμό, την κομψότητα και τον κίνδυνο.

Σε αυτή την επίκληση των αντιθέσεων, οι ευγενείς πρώτες ύλες παραμένουν αναλλοίωτες: νότες κορυφής από Μανταρίνι, Κόλιανδρο και Κύμινο μεταφέρουν στιγμιαία μια σπινθηροβόλα ένωση εσπεριδοειδών και μπαχαρικών. Στην καρδιά, κάθε αστάθεια ξεχνιέται, καθώς το παραδοσιακό και κομψό "κρεμώδες" Δέρμα σε συνδυασμό με το Λάβδανο σταθεροποιούν το άρωμα, τη στιγμή που ένας μανδύας εθιστικού καπνού Ταμπάκο τυλίγει τα πάντα. Στη βάση, ακόμα πιο στέρεες και επιβλητικές, βρίσκονται πανάρχαιες ρητίνες και ξύλα, άγια και ταυτόχρονα βέβηλα - Θυμίαμα ή Λιβάνι με τους ιερούς και αρωματικά γλυκούς συνειρμούς του, Oud και Σανδαλόξυλο με τη σαγηνευτική και καταπραϋντική ξυλώδη τους αίσθηση.

Παρουσιάζοντας μια σχεδόν επάλληλη ιστορία της αρχαίας πόλης της Ταγγέρης, ένα σταυροδρόμι του κόσμου μέσα από μυρωδιές, το Tobacco Mandarin φέρνει στο νου μια μακραίωνη αλληλεπίδραση παρελθόντος και παρόντος, μέρας και νύχτας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, που παραμένει ανέγγιχτη στο χρόνο. Το άρωμα το ίδιο θα μπορούσε να είναι ο πολύπλοκος χαρακτήρας ενός μυθιστορήματος ή ενός film noir.

Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα πολυκαταστήματα attica και στο atticadps.gr/eshop.