Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες | 9 τρόποι να καθυστερήσετε την εμφάνισή τους

Αποφύγετε τα καλαμάκια και άλλα μυστικά της δερματολόγου για νεανικό δέρμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Προτού ανοίξετε άλλο ένα καλαμάκι, το ξέρατε πως σουφρώνοντας τα χείλη  σας γύρω από το καλαμάκι προκαλούνται ρυτίδες; Αν θέλετε να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης, υπάρχουν μερικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσετε, σύμφωνα με την Dr. Debra Jaliman, δερματολόγος και συγγραφέας του Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist.

1. Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να ξεκινήσετε αντιγήρανση

"Πάντα λέω πως όσο συντομότερα τόσο το καλύτερο, αφού αν είναι να ενδιαφερθείτε για τις ρυτίδες καλό είναι να ξεκινήσετε από τώρα”, λέει η Dr. Jaliman. Το πρώτο βήμα είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, το οποίο θα σας προστατέψει από τη γήρανση που προκαλείται από τις UV ακτίνες του ήλιου.

2. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε αντιγήρανση, εξακολουθείτε να μεγαλώνετε

Αυτά είναι τα κακά νέα: "Χάνουμε τα πάντα καθώς μεγαλώνουμε, δυστυχώς, και δεν υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις κανείς”, λέει η Dr. Jaliman. "Θα χάσετε κολλαγόνο και ελαστικό ιστό, έτσι ώστε το δέρμα σας θα χαλαρώσει. Θα γίνει πιο τραχύ και η χρωστική του δεν θα είναι τόσο ομοιόμορφη. Επίσης, όλα αυτά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα με τη βλάβη από τον ήλιο”.

3. Το να παραλείπετε το αντηλιακό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε

"Πολλοί λένε πως τους παίρνει πολύ χρόνο, είναι όμως όπως όταν πλένετε τα δόντια σας κάθε μέρα – αρκούν 30 δευτερόλεπτα”. Απ’ όλες τις αντιγηραντικές κρέμες και θεραπείες που μπορείτε να αγοράσετε, το αντηλιακό είναι ο πιο φτηνός και αποτελεσματικός δρόμος. Οπότε, θα θέλετε να αποκτήσετε τη συνήθεια να φοράτε δείκτη προστασίας 30 κάθε μέρα.

4. Μην ξεχνάτε το λαιμό (και τα χέρια)

"Πολλές φορές βλέπω ανθρώπους με νεανικό στην όψη πρόσωπο και γερασμένα χέρια και λαιμό”, εξηγεί η Dr. Jaliman. "Αυτές οι δύο περιοχές εκτίθενται χρόνια στον ήλιο, οπότε ό,τι κάνετε για το πρόσωπό σας κάντε το και για τα χέρια και το λαιμό σας”.

5. Όταν πίνετε από καλαμάκι πράγματι προκαλούνται ρυτίδες

Η μαμά σας μπορεί να σας έδινε αυτή τη συμβουλή όταν ήσασταν έφηβη και αποδεικνύεται πως αυτός ο μύθος ομορφιάς είναι απόλυτα αληθινός. "Οποιοδήποτε είδος επαναλαμβανόμενης μυικής κίνησης θα προκαλέσει ρυτίδες”, παραδέχεται η Dr. Jaliman. "Αν χαμογελάτε κάθε μέρα θα αποκτήσετε τις ρυτίδες του χαμόγελου ή αν συνοφρυώνεστε θα αποκτήσετε ρυτίδες στο μέτωπο, τι να κάνετε όμως. Δεν μπορείτε να στέκεστε σαν μούμια!” Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα χρησιμοποιώντας μια κρέμα με ρετινόλη τη νύχτα γύρω από το στόμα και στο μέτωπο.

6. Η κρέμα ματιών αξίζει πραγματικά

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι το πιο λεπτό σε όλο το σώμα, που σημαίνει ότι εκεί είναι που θα εμφανιστούν πρώτα οι ρυτίδες. Μέχρι να φτάσετρ στη μέση της δεκαετίας των 20, βρείτε μια κρέμα ματιών που θα διατηρεί την υγρασία στην περιοχή και θα αποτρέψει το πόδι της χήνας. Τα γυαλιά ηλίου που προστατεύουν από την ακτινοβολία UV είναι επίσης απαραίτητα όταν είσαι στην παραλία.

7. Το Α στην αντιγήρανση σημαίνει τα αντιοξειδωτικά

Το makeup μπορεί να καλύψει πολλές ατέλειες, όμως εκείνη η λάμψη υγείας από μέσα προέρχεται από μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Όσο διανύετε τη δεκαετία των 20, αποκτήστε τη συνήθεια να τρώτε πολλά μούρα, φράουλες, μύρτιλλα, όσπρια και μαύρη σοκολάτα.

8. Αποφύγετε το κάπνισμα με κάθε τρόπο

Το κάπνισμα είναι μια κακή συνήθεια για το δέρμα σας που πρέπει να την κόψετε χθες. Μειώνει την αιμάτωση του δέρματος, κάνοντας πιο εμφανή τα σημάδια της γήρανσης και κάθε φορά που εισπνέεις, δημιουργούνται ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου.

9. Έχετε ακμή; Επισκεφθείτε το δερματολόγο

Παρότι είναι εύκολο να βρείτε τα προϊόντα που δίνονται χωρίς συνταγή, μερικές φορές είναι προτιμότερο να δείτε έναν επαγγελματία προκειμένου να αποκτήσετε το λιγότερο δυνατό σημάδια από την ακμή. "Είναι πιο δύσκολο να ξεφορτωθείτε τις ουλές της ακμής παρά να προσπαθήσετε να μην τις αποκτήσετε”, λέει η Dr. Jaliman.

Πηγή: Shape.gr