Οι πιο διαδεδομένοι μύθοι για τα νύχια καταρρίπτονται

Χρειάζεται όντως να "αναπνέουν" τα νύχια;

Στο διαδίκτυο θα διαβάσετε πολλά fake news, ανάμεσα τους και πληροφορίες που σχετίζονται με την ομορφιά και την περιποίηση των μαλλιών, της επιδερμίδας και των νυχιών. Ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνουμε το τοπίο και να δούμε επιτέλους τι ισχύει και τι όχι. Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις και μάθετε επιτέλους τι είναι τα λευκά σημάδια στα νύχια και αν όντως πρέπει να αναπνέουν:

Τι είναι τα λευκά σημάδια στα νύχια; Έλλειψη ασβεστίου!

Σίγουρα έχετε ακούσει το μύθο που θέλει τα λευκά σημάδια στα νύχια να μαρτυρούν έλλειψη ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται λευκονυχία και προκαλείται από κακή περιποίηση των νυχιών, όπως η βίαιη και λανθασμένη αφαίρεση του τζελ ή του ακριλυκού.

Τα νύχια χρειάζεται να αναπνέουν

Αυτός είναι ίσως και ο πιο διαδεδομένος μύθος γύρω από τα νύχια. Στην πραγματικότητα, τα νύχια δεν αναπνέουν, αφού όλο το οξυγόνο το οποίο χρειάζονται για να δημιουργηθεί η πλάκα του νυχιού  προέρχεται από την κυκλοφορία του αίματος και όχι από τον έξω κόσμο. Χρειάζονται περιποίηση; Σίγουρα! Όχι όμως οξυγόνο!

Τα νύχια μπορεί να δείχνουν ταλαιπωρημένα ύστερα από πολλά μανικιούρ, μόνο αν δεν τα φροντίζεις ή δεν αφαιρείς σωστά το τζελ και το ακρυλικό. Αν επισκέπτεστε ένα nail salon που τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, το μόνο που μπορεί να παρατηρήσετε ύστερα από πολλά μανικιούρ είναι μια κίτρινη απόχρωση στην επιφάνεια του νυχιού, η οποία όμως είναι εύκολο να εξουδετερωθεί.

Το τζελ είναι καλύτερο από το ακρυλικό μανικιούρ

Και τα δύο περιέχουν τοξικά χημικά, οπότε στην ουσία κανένα από τα δύο δεν κάνει "καλό" στα νύχια σου. Η διατήρηση της καλής υγεία τους εξαρτάται από την ποιότητα των βερνικιών και τη σωστή εφαρμογή και αφαίρεση που θα ακολουθήσει η manicurist σου.

Η προσθήκη ασετόν σε ένα παλιό βερνίκι, το κάνει σαν καινούριο

Αφού το λέει το TikTok θα πρέπει να ισχύει, σωστά; Λάθος! Αυτό το hack κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο και στην πραγματικότητα μόνο αποτελεσματικό δεν είναι. Μπορεί η προσθήκη ασετόν σε ένα παλιό βερνίκι, να το κάνει πιο λεπτόρευστο, αλλά στην πραγματικότητα θα χαλάσει τη σύστασή του, μειώνοντας την απόδοση χρώματος.

Πηγή: Missbloom.gr