X

Αν λατρεύετε τις sheet masks, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την sustainable εκδοχή τους

Το απαραίτητο pampering εν μέσω καραντίνας.

Δεν είναι τυχαίο που οι sheet masks έχουν τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό: Είναι instagrammable, η εφαρμογή τους είναι διασκεδαστική, ενώ έχουν την ικανότητα να χαρίζουν άμεσα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα κακά νέα είναι πως όπως κάθε προϊόν μιας χρήσης, έτσι και αυτές είναι καταστροφικές για τον πλανήτη, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να ανακυκλωθούν. Η νέα γενιά sheet masks ωστόσο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, ακολουθώντας τις προσταγές του sustainable movement. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες προσώπου:

Το μέλλον των sheet masks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μερικές από τις πρώτες επαναχρησιμοποιούμενες sheet masks ήρθαν από το wellness brand της Jessica Alba, Honest Beauty, αλλά και από το νεοσύστατο brand Dieux. Αν και έχουν τελείως διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες, έχουν ένα κοινό: τη σιλικόνη. Το συγκεκριμένο υλικό δεν απορροφά το προϊόν και είναι σχεδιασμένο για να μειώνει την εξάτμιση, βοηθώντας στην καλύτερη απορρόφηση του ορού. "Ονειρευόμουν να δημιουργήσω αυτό το προϊόν εδώ και καιρό", αποκαλύπτει η Alba στο αμερικάνικο Harper's Bazaar. 

Γιατί σιλικόνη;

Οι περισσότερες παραδοσιακές μάσκες μιας χρήσης είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες ή μείγματα. Ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένες από φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι, οι μάσκες αυτές συχνά εμποτίζονται σε ορό που καθιστά αδύνατο να λιπασματοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν. Η σιλικόνη, ενώ εξακολουθεί να είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας πετρελαίου, είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή, καθώς είναι ανθεκτική και βοηθά με την ενυδάτωση, όπως υπογραμμίζει η Charlotte Palermino, συνιδρύτρια του brand Dieux. Ενώ η σιλικόνη δεν είναι βιοδιασπώμενη, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εάν μεταφερθεί σε ειδική εγκατάσταση ανακύκλωσης.

Η σιλικόνη είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να καθαριστεί, χρησιμοποιώντας απλά ζεστό νερό και σαπούνι, όπως τονίζει. Για πόσο καιρό όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα μια reusable sheet mask; Η Palermino υποστηρίζει πως η Forever Eye Mask μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μέχρι και ένα χρόνο. "Το logo μπορεί να σβηστεί, αλλά η μάσκα δεν θα έχει αλλοιωθεί. Είναι πολύ δύσκολο να σκιστεί", λέει. Το ίδιο υποστηρίζει και η Alba για την Honest Beauty mask, λέγοντας πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετούς μήνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ