3 περίεργοι λόγοι που έχετε μαύρους κύκλους

Και ναι, δεν έχουν καμία σχέση με την έλλειψη ύπνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μοναδική πιθανή αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Aν βασανίζεστε κι εσείς με τις αντιαισθητικές σκιές κάτω από τα μάτια σας, ίσως πρέπει να μάθετε κι άλλους 3 περίεργους λόγους που μπορεί να μοιάζετε με πάντα, αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το πρόβλημα.

Εποχιακές αλλεργίες

Το συνεχές συνάχι που προκαλεί μία εποχιακή αλλεργία μπορεί να επιδράσει αρνητικά την κυκλοφορία του αίματος στη γύρω περιοχή, διαστέλλοντας ακόμα και τις φλέβες κάτω από τα μάτια σας. Το αποτέλεσμα είναι η περιοχή κάτω από τα μάτια σου να παίρνει μία μοβ απόχρωση. Αν έχετε επιπλέον υγρά μάτια που τσούζουν, το τρίψιμο μπορεί να εντείνει τον ερεθισμό της συγκεκριμένης περιοχής. Μία αλλεργική αντίδραση σε κάποιο καλλυντικό προϊόν ή κρέμα ματιών θα έχει παρόμοια αποτελέσματα.

Για να λύσετε το πρόβλημα, εστιάστε στο να κατευνάσετε τα αλλεργικά συμπτώματα. Αν οι αλλεργίες είναι συχνό φαινόμενο, να είστεσίγουρη πως λαμβάνετε τα απαραίτητα φάρμακα με ιατρική συνταγή για να προλάβεις τα συμπτώματα και την αλλεργική αντίδραση.

Έκζεμα

Ωστόσο, οι μαύροι κύκλοι δεν "σταματούν" εδώ. Ακόμη ένας υπαίτιος είναι το έκζεμα, μία κατάσταση του δέρματος η οποία συνήθως κάνει την αρχή στην παιδική ηλικία και προκαλεί κόκκινα, κνησμώδη εξανθήματα. Αυτά, συνήθως, πυροδοτούνται από ερεθισμούς σε συγκεκριμένα σαπούνια, υφάσματα ακόμα και φαγητά.

Η επαναλαμβανόμενη φλεγμονή μπορεί να σκουρύνει την ευαίσθητη περιοχή των βλεφάρων εξαιτίας της ελλειπής ενυδάτωσης (οι άνθρωποι με εκζέματα συνήθως έχουν εξαιρετικά ξηρή επιδερμίδα). Οπότε, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε καθημερινά την περιοχή με μία ελαφριά κρέμα ματιών που δεν περιέχει οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει έκζεμα. Κι αν τα εκζέματα εμφανίζονται πολύ συχνά στην επιδερμίδα σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Ηλικία

Βέβαια, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και η ηλικία καθώς όσο μεγαλώνετε το δέρμα κάτω από τα μάτια σας ολοένα και λεπταίνει, χάνοντας κολλαγόνο και κάνοντας τελικά τις φλέβες της περιοχής περισσότερο εμφανείς. Μία κρέμα ματιών με ρετινόλη μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσει τους μαύρους κύκλους.  Τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό ακόμα και τον χειμώνα θεωρούνται must.

Πηγή: Shape.gr