Beauty Sleep | 5 ενεργά συστατικά που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα σας όσο κοιμάστε

Το βραδινό reboot που χρειάζεται η επιδερμίδα σας.

Όσο δελεαστικό και να είναι ένα βραδινό Netflix binge, η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερες ύπνου καταφέρετε να "συλλέξετε" το βράδυ, τόσο καλύτερη θα δείχνει το πρωί η επιδερμίδα σας. Ενώ κοιμάστε, το υπόλοιπο σώμα σας δουλεύει σκληρά, επανορθώνοντας "ζημιές" που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας. Δεδομένου ότι το δέρμα χρησιμεύει ως η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός ενάντια σε κάθε είδους επιθέσεις από το περιβάλλον, από τον ξηρό αέρα έως την έκθεση στον ήλιο, η βραδινή ρουτίνα περιποίησης θα πρέπει να περιλαμβάνει ενεργά συστατικά, όπως το γαλακτικό οξύ και τα ρετινοειδή, που στοχεύουν στην επανόρθωσή της:

Γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ μπορεί να είναι ένα από τα πιο ήπια άλφα υδροξυοξέα, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό: Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενισχύοντας έτσι τη λάμψη της και βελτιώνοντας τον τόνο και την υφή της, χωρίς να προκαλεί ερυθρότητα, κάτι που τείνουν να κάνουν τα περισσότερα χημικά απολεπιστικά.  Το γαλακτικό οξύ έχει επίσης την πρόσθετη ικανότητα να αυξάνει τους φυσικούς παράγοντες ενυδάτωσης του δέρματος. Εφαρμόστε το μετά το βραδινό καθαρισμό και φυσικά μην παραλείψετε την εφαρμογή του αντηλιακού σας το πρωί, αφού κάθε είδος απολέπισης κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου.

Έλαιο Marula

Το έλαιο marula προέρχεται από τον καρπό του δέντρου marula, συγγενή του δέντρου μάνγκο, και φύεται στην Αφρική. Το έλαιό του είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία απαντώνται φυσικά στο φράγμα του δέρματος. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι μπορεί να ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα και να ελαχιστοποιήσει τη διαδερμική απώλεια νερού. Τούτου λεχθέντος, προτείνεται η εφαρμογή του κατά τη βραδινή ρουτίνα, καθώς αφού είναι ιδιαίτερα "βαρύ" μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει λιπαρή κάτω από το μακιγιάζ αν εφαρμοστεί κατά την πρωινή ρουτίνα.

Ρετινοειδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ρετινοειδή φωτίζουν το δέρμα, μειώνουν την ακμή, απαλύνουν τις ρυτίδες και τις ουλές και βελτιώνουν τη συνολική υφή του δέρματος. Παρά όλες τις παραπάνω ευεργετικές ιδιότητες, τα ρετινοειδή έχουν ένα μειονέκτημα: Εκτός από την πιθανή πρόκληση ξηρότητας και ξεφλουδίσματος, μπορούν επίσης να κάνουν το δέρμα ευαίσθητο στο φως του ήλιου - για αυτό είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιείτε το βράδυ και να εφαρμόζετε αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε τα σε κρέμα ή ορό δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τη χρήση  καθώς το δέρμα σας γίνεται πιο ανεκτικό σε αυτά και ακολουθήστε κάθε εφαρμογή με μια ενυδατική κρέμα.

Σκουαλένιο

Το σκουαλένιο -γνωστό και ως squalane- είναι μια οργανική ουσία που αφθονεί στο ελαιόλαδο και σαν μαλακτικός παράγοντας ξεχωρίζει για την άμεση απορροφητικότητά του. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο τονώνει την κυτταρική ανανέωση, βελτιώνει την ελαστικότητα και αναπληρώνει τον επιδερμικό φραγμό. Ταιριάζει με μια πληθώρα άλλων ενεργών συστατικών και μπορεί σε σημαντικό βαθμό να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις των ρετινοειδών στο δέρμα.

Ρεσβερατρόλη

Η ρεσβερατρόλη είναι μια οργανική ένωση, η οποία παράγεται με φυσικό τρόπο από τα φυτά και δρα ως φυσικό αντιβιοτικό για την άμυνά τους. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι όταν εμπεριέχεται στα προϊόντα περιποίησης μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση βλαβών που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και να υπερασπιστεί το δέρμα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες - μόρια που καταστρέφουν το κυτταρικό DNA, το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ