3 αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε από τα 30 σας

Για να προλάβετε τις ρυτίδες και να έχετε μια πραγματικά υγιή και νεανική επιδερμίδα.

Διανύετε την τρίτη ή τέταρτη δεκαετία της ζωής σας και αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε τις ρυτίδες; Ιδού τα τρία κορυφαίες ενεργά συστατικά, που θα πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματώσετε από τώρα στη skincare ρουτίνα σας:

Ρετινοϊκό οξύ

Το ρετινοϊκό οξύ είναι το gold standard στο skincare. Παρά το γεγονός ότι αρχικά χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία της ακμής, πολύ γρήγορα έγινε σαφές ότι βοηθά και με την εξάλειψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, μειώνει την υπερμελάγχρωση και τις ουλές. Πώς τα καταφέρνει; Επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων και του δέρματος. Το πρόβλημα; Το συγκεκριμένο συστατικό είναι τόσο δραστικό που απαιτεί συνταγή γιατρού.

Αν θέλετε να αγοράσεις ένα προϊόν από το beauty counter, τότε αναζητήστε μία φόρμουλα με ρετινόλη, η οποία αν και δεν είναι το ίδιο δραστική με το ρετινοϊκό οξύ, είναι πολύ αποτελεσματική.

Ceramides

Ενσωματώστε στη ρουτίνα σας μια ενυδατική κρέμα με caramides. Τα ceramides απαντώνται φυσικά στην επιδερμίδα και αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά του προστατευτικού φραγμού της. Μετά τα 20 ωστόσο, το δέρμα αρχίζει να παράγει κάθε χρόνο, 1% λιγότερα ceramides, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ολοένα και περισσότερο η διαδερμική απώλεια νερού. Ακριβώς λοιπόν όπως θα συνέβαινε σε μία ρώγα σταφύλι που θα άφηνες στον ήλιο και θα γινόταν σταφίδα, η επιδερμίδα που δεν είναι καλά ενυδατωμένη εμφανίζει ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Αναζητήστε καλλυντικές φόρμουλες με ceramides με στόχο την αναπλήρωση των φυσικών κηραμιδίων, την ενίσχυση της λειτουργίας του προστατευτικού φραγμού και την την αύξηση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας.

SPF

Αν δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζετε και οι θεραπείες που κάνετε δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι η Νο.1 αιτία γήρανσης του δέρματος. Εφαρμόζοντας καθημερινά το αντηλιακό όχι μόνο προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB, αλλά και από τον καρκίνο, ενώ παράλληλα βοηθάτε τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης να δρουν καλύτερα και μειώνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθούν ουλές και υπερμελάγχρωση από την ακμή.

Πηγή: Missbloom.gr