10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε χημικό peeling

Πώς θα πρέπει να προετοιμαστείτε και τι να περιμένετε.

Celebrities, όπως η Jennifer Aniston και η Gwyneth Paltrow, ορκίζονται στις ευεργετικές ιδιότητές τους, καθώς όμως τα horror stories που κατακλύζουν το διαδίκτυο είναι πολλά, τα χημικά πήλινγκ δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ακόμα mainstream. Στην πραγματικότητα όμως αποτελούν έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο να αποκτήσεις γρήγορα λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Αν σκέφτεστε να κλείσετε ραντεβού στην αισθητικό σας, η παρακάτω λίστα με 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα χημικά πήλινγκ θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας προετοιμάσει κατάλληλα:

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε χημικό πήλινγκ

Τι είναι το χημικό πήλινγκ;

Τα peelings είναι διαλύματα υγρού οξέος που κάνουν απολέπιση στο δέρμα. Η λίστα με τα οφέλη τους περιλαμβάνει την απόφραξη των πόρων, τη θεραπεία και την πρόληψη της ακμής, την μείωση των κηλίδων και την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου για την ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Δεν είναι ευεργετικό για όλους

Συμβουλευτείτε το δερματολόγο ή την αισθητικό σας σχετικά με το αν είσαι κατάλληλη υποψήφια για χημικό πήλινγκ. Τις περισσότερες φορές αντενδείκνυται η χρήση τους σε όσους έχουν πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή ανοιχτές πληγές.

Μπορείτε να κάνετε χημικό πήλινγκ στο σπίτι

Δεν είναι όμως όλα τα peelings ίδια. Εκείνα που γίνονται στο κέντρο αισθητικής είναι πολύ πιο ισχυρά και γι' αυτό όταν κάνετε χημική απολέπιση στο σπίτι, χρειάζεται περισσότερο καιρό για να δεις αποτελέσματα.

Η κατάλληλη προετοιμασία

Δύο εβδομάδες πριν το ραντεβού σας, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν για λεύκανση που θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης υπερμελάγχρωσης και καφέ κηλίδων μετά το peeling.

Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας

Υπάρχει ένα είδος peeling για κάθε τύπο επιδερμίδας. Για να το βρείτε θα πρέπει να ρωτήσετε το δερματολόγο σας. Θα σας πει ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς, αλλά και το χρόνο αποκατάσταση που απαιτούν, ο οποίος μπορεί να είναι από 7 μέχρι 21 μέρες.

Τα χημικά πηλινγκ δεν είναι μόνο για το πρόσωπο

Τα χημικά πήλινγκ μπορούν να εφαρμοστούν και στα χέρια, το λαιμό και το στέρνο, αν θέλετε να κάνεις την επιδερμίδα σας σε εκείνα τα σημεία εξαιρετικά απαλή ή να μειώσεις τυχόν καφέ κηλίδες ή σημάδια ακμής.

Πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

Αν έχετε πολλές καφέ κηλίδες και ουλές ακμής, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστούν με ένα πήλινγκ.

Ένα χημικό πήλινγκ δεν είναι αρκετό

Μια σειρά από χημικά πήλινγκ θα σου χαρίσουν σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα. Το πόσα θα κάνεις και τι είδους θα είναι, θα το αποφασίσει ο δερματολόγος σου.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Μετά την ολοκλήρωση του χημικού peeling είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού για να προστατεύσετε τον ευαίσθητο επιδερμικό φραγμό σας από τη φωτογήρανση.

Η κατάλληλη περιποίηση

Μετά το peeling, η επιδερμίδα σας θα ξεκινήσει να ξεφλουδίσει. Καθώς αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι ιδιαίτερα άβολη, ο δερματολόγος σας θα σας συμβουλεύσει ποια προϊόντα θα πρέπει να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σου. Ανεξάρτητα με το είδος του πήλινγκ, το πιο πιθανό είναι να σας συμβουλεύσει να ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας. Δεν αποκλείεται βέβαια να σας συνταγογραφήσει και συγκεκριμένα φάρμακα. Ακολουθώντας την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης, σύντομα θα δείτε όμως την επιδερμίδα σας να είναι εξαιρετικά φρέσκια, λαμπερή και λεία.

Πηγή: Missbloom.gr