Νήματα προσώπου νέας γενιάς | Το σύγχρονο αναίμακτο facelift

Μόνο από πιστοποιημένο ιατρό η εφαρμογή προηγμένων νημάτων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ιδέα για ένα λίφτινγκ προσώπου σε μία day off μέρα σας είναι γεγονός. Χωρίς νυστέρι, χωρίς πόνο, σε μια διαδικασία ρουτίνας που διαρκεί μόνο 30 λεπτά. Πώς γίνεται αυτό; Μας εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Τι είναι τα νήματα προσώπου;

Τα νήματα προσώπου είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος ανώδυνου και αναίμακτου λίφτινγκ, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σημάδια γήρανσης και την χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ και χαρίζει λαμπερή, σφριγηλή και νεανική επιδερμίδα. Καθώς η διαδικασία διαρκεί μόνο 30 λεπτά, όσο διαρκεί δηλαδή ένα μεσημεριανό γεύμα, την χαρακτηρίζουμε σαν "lunchtime facelift”!

Σε τι διαφέρουν τα νήματα από το κλασικό facelift;

Τα νήματα νέας γενιάς αποτελούν μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο λίφτινγκ σε αντίθεση με το κλασικό facelift που είναι επεμβατικό και χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας για την πλήρη αποκατάσταση του δέρματος. Το λίφτινγκ προσώπου με νήματα νέας γενιάς περιλαμβάνει την έλξη, ανύψωση και στήριξη των ιστών που έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν λόγω ηλικίας και βαρύτητας. Η εισαγωγή των νημάτων γίνεται με τοπική αναισθησία και χωρίς τομές στους μαλακούς ιστούς, γεγονός που καθιστά όλη την εφαρμογή ανώδυνη και άνετη.

Υπάρχουν διάφορα είδη νημάτων. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα χαρακτηριστικά τους;

Γενικά, τα νήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τα μονόκλωνα PDO, τα σπειροειδή PDO και τα ακανθωτά PDO (ή COG). Τα μονόκλωνα επιλέγονται για σύσφιξη δέρματος, τα σπειροειδή για ανύψωση και όγκο, ενώ τα ακανθωτά για έλξη και στήριξη, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της κάτω γνάθου ή όταν θέλουμε να δώσουμε στο πρόσωπο περίγραμμα σχήματος V. Μεταξύ των νημάτων, τα Aptos θεωρούνται τα πιο εξελιγμένα και κορυφαία για λίφτινγκ προσώπου, τα οποία, όπως και όλα τα νήματα, πραγματοποιούνται στις κλινικές μας μόνο από πιστοποιημένο ιατρό για την εφαρμογή προηγμένων νημάτων. Τα νήματα είναι βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα, που σημαίνει ότι απορροφώνται φυσικά από τον οργανισμό, όπως και τα απορροφήσιμα ράμματα, χωρίς να αφήνουν κανένα σημάδι. Παραμένουν σταθερά στη θέση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, που μπορεί να φτάνει και τα δύο χρόνια.

Γιατί τα νήματα Aptos θεωρούνται κορυφαία;

Αρχικά, έχουν ευρύ φάσμα εφαρμογών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμό σε πρόσωπο και λαιμό για όλες τις περιπτώσεις χαλάρωσης και γήρανσης, όπως για αποκατάσταση χαλάρωσης κάτω από το πηγούνι, ανόρθωση παρειών και φρυδιών, ακόμη και για λείανση ρυτίδων γύρω από το στόμα και το μέτωπο. Επίσης, η ειδική σύνθεσή τους ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή που εισάγονται, με αποτέλεσμα η αναζωογόνηση του δέρματος να είναι διαρκής, καθώς γίνεται σε κυτταρικό επίπεδο και τα σημάδια γήρανσης να μειώνονται θεαματικά.

Ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν λίφτινγκ προσώπου με νήματα;

Όλες οι γυναίκες που θέλουν να δώσουν νεανική και σφριγηλή όψη στο δέρμα τους, χωρίς να σκέφτονται ή να φοβούνται τη διαδικασία ενός επεμβατικού λίφτινγκ προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι τόσο φυσικά και άμεσα που οι περισσότερες δεν μπορούν να πιστέψουν την εντυπωσιακή διαφορά που βλέπουν στο δέρμα τους μετά το τέλος της διαδικασίας. Και το πιο σημαντικό είναι πως τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται ακόμη και για μέρες μετά τη διαδικασία.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com)