Μεσοθεραπεία | Πραγματική αναζωογόνηση με διάρκεια στον χρόνο

Πώς δρα η μεσοθεραπεία προσώπου και ποια είναι τα οφέλη της στο δέρμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν ο Γάλλος γιατρός Michel Pistor χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ΄50 την πρακτική της μεσοθεραπείας για τη θεραπεία ιατρικών παθήσεων, σίγουρα δεν φανταζόταν την απήχηση που θα είχε τον επόμενο αιώνα το ακριβό δώρο του προς τον γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο…

Σήμερα η μεσοθεραπεία προσώπου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, καθώς; προσφέρει μια πραγματική αναγέννηση στο δέρμα, με παράλληλη αντιγηραντική αλλά και προληπτική δράση κατά των ρυτίδων.

Οι γυναίκες λατρεύουν τη μεσοθεραπεία διότι μπορεί να προσαρμοστεί στις διαφορετικές ανάγκες κάθε προσώπου. Η επιστημονική ομάδα της Facemed μάς εξηγεί τον τρόπο που δρα η μεσοθεραπεία προσώπου και τα οφέλη της στο δέρμα.

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος μέσω πολλαπλών μικροσκοπικών ενέσεων βιταμινών, ενζύμων, ορμονών, υαλουρονικού οξέος και φυσικών φυτικών εκχυλισμάτων στο μεσαίο στρώμα του δέρματος –μεταξύ δέρματος και επιδερμίδας-εκεί όπου προσφέρουν το πιο σημαντικό όφελος.

Η μεσοθεραπεία φτάνει εκεί που δεν φτάνει η αγαπημένη σας ενυδατική ή αντιρυτιδική κρέμα. Τα συστατικά που φτάνουν στο δέρμα συμβάλλουν στη θρέψη και στην αναζωογόνησή του, ενώ, παράλληλα, με την ίδια διαδικασία "ενεργοποιείται" η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των δύο βασικών συστατικών για την ελαστικότητα του δέρματος.

Εκτός από το πρόσωπο η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί επίσης στον λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Σε ποιους απευθύνεται

Η μεσοθεραπεία απευθύνεται σε όλους. Τα οφέλη της μπορούν να τα απολαύσουν άνδρες και γυναίκες, νεότερης ή πιο ώριμης ηλικίας ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος που διαθέτουν. Το νεαρό δέρμα θα μπορέσει να απαλλαγεί από ακμή και ουλές, ενώ στο ώριμο δέρμα η μεσοθεραπεία θα απαλύνει τις ρυτίδες και τους αποχρωματισμούς και θα επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητά του.

Τα 3 στάδια της διαδικασίας

Η διαδικασία της μεσοθεραπείας, η χρονική διάρκεια της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 20-30 λεπτών, περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια:

-Την εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας, τοπικά για 45 λεπτά.

-Μικρά, απολύτως ελεγχόμενα, τρυπήματα σε όλη την επιφάνεια του δέρματος με πολύ λεπτές βελόνες σχεδιασμένες ειδικά ώστε να μην προκαλούν καμία ενόχληση, μέσω των οποίων εγχέεται το υλικό που έχει επιλεγεί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου.

-Χρήση αναπλαστικής και αντηλιακής κρέμας για αντιμετώπιση τυχόν μικρού ερεθισμού που προέκυψε και την προστασία του ευαίσθητου από τη διαδικασία δέρματος στον ήλιο.

Είδη μεσοθεραπείας

Στόχος της μεσοθεραπείας είναι να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε προσώπου. Έτσι κάθε φορά η θεραπεία διαμορφώνεται ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στοχεύοντας, πάντα, στο ίδιο αποτέλεσμα.

Στη facemed προτείνουμε, ανάλογα με την περίπτωση, την κλασική μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες, καθώς επίσης και πιο ενισχυμένα είδη όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία, η μεσοθεραπεία με Jalutoxin και η μεσοθεραπεία με skinboosters.

Τα οφέλη

Υγεία, λάμψη, καθαρότητα, βαθιά ενυδάτωση, όγκος, βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου αλλά και των ρυτίδων. Τα οφέλη της μεσοθεραπείας είναι άμεσα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα βελτιώνονται συνεχώς με την επανάληψη των συνεδριών.

Η μεσοθεραπεία θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματά της έπειτα από τις 3 πρώτες συνεδρίες, οι οποίες καλό είναι να πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες, ενώ η συντήρηση πρέπει να γίνεται ανά 2 έως 4 μήνες, εκτός αν σας συστήσει κάτι διαφορετικό ο γιατρός σας

Για την ιστορία….

-Η καταγωγή της μεσοθεραπείας μπορεί να είναι γαλλική, το όνομά της όμως είναι ελληνικό. Ο όρος μεσοθεραπεία επινοήθηκε από τον γαλλικό Τύπο στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 από τη σύνθεση των ελληνικών λέξεων "μέσο" (δηλαδή μεσαίο) και θεραπεία.

Πηγή: Madamefigaro.gr