Το λαμπερό limited edition άρωμα που δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή συλλογή σας

Ένα άρωμα απαράμιλλης γοητείας, που αναδύεται από την ιστορία του ανθρώπου και της φύσης την οποία αφηγείται.

Το περγαμόντο είναι ένας από τους καρπούς συνώνυμα του καλοκαιριού, με το πολύπλευρο άρωμά του να μαγεύει τις αισθήσεις. Το νέο άρωμα Bergamotto di Calabria La Spugnatura της Acqua di Parma δοξάζει το χρυσό φρούτο, το έλαιο του οποίου εκχυλίζεται μέσω μιας παραδοσιακής χειρωνακτικής τεχνικής, που κάνει τον κόσμο των αρωμάτων Blu Mediterraneo ακόμα πιο ξεχωριστό.

Το λαμπερό limited edition άρωμα που δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή συλλογή σας

Η προέλευση αυτού του νέου αρώματος έχει τις ρίζες της βαθιά στους οπωρώνες περγαμόντων της Καλαβρίας, όπου πολύ λίγοι τεχνίτες στον κόσμο εξακολουθούν να ασχολούνται με την παραδοσιακή τεχνική εκχύλισης με σφουγγάρι: Ο τεχνίτης κόβει κάθε φρούτο στη μέση, σε δύο ίσα μέρη, με ένα κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σε σχήμα κουταλιού που ονομάζεται "cavatore", διαχωρίζει τη φλούδα από τη σάρκα. Αμέσως μετά, οι φλούδες του περγαμόντου τρίβονται με το χέρι πάνω σε θαλασσινά σφουγγάρια, τα οποία απορροφούν όλα τα αιθέρια έλαια. Στην τελική φάση, ο τεχνίτης πιέζει τα γεμάτα από αιθέρια έλαια σφουγγάρια με κινήσεις ακριβείας μέσα σε ένα πήλινο δοχείο, προκειμένου να συλλέξει το πολύτιμο αρωματικό υγρό. Η περιορισμένη ποσότητα και, επομένως, η σπανιότητα της εσάνς εξαρτώνται από τους ρυθμούς της ανθρώπινης παραγωγής. 

Acqua di Parma

Μυρίζοντας το νέο Eau de Toilette του οίκου Aqua di Parma, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε έναν δεντρόκηπο με περγαμόντα. Γύρω από την καρδιά του αρώματος, κάθε συστατικό αναδεικνύει τις διαφορετικές διαστάσεις του πολύτιμου χρυσού φρούτου. Οι νότες από μανταρίνι και πορτοκάλι ενισχύουν τους ζουμερούς και φρουτώδεις τόνους του, ενώ το γκρέιπφρουτ τονίζει τις ξινές νότες του. Ο πράσινος χαρακτήρας του γάλβανου αποκαλύπτει νύξεις ορυκτότητας, την ίδια στιγμή που το λουλουδάτο γεράνι αποκαλύπτει μια λανθάνουσα γλύκα.

Το πλούσιο, λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια άρωμά του δεν είναι όμως ο μόνος λόγος που αξίζει μια θέση στη συλλογή σας. Για πρώτη φορά ο Οίκος δημιουργεί ένα μπουκάλι από το πιο εκλεκτό είδος πορσελάνης που ξεχωρίζει για το έντονο μπλε χρώμα, το οποίο προκύπτει από την προσθήκη κοβάλτιου στο μείγμα. Το μπουκάλι φτιάχνεται στο χέρι με μία διαδικασία, η οποία στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην επαναχρησιμοποίηση του νερού και των απορριμμάτων σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, τα οποία δίνουν ένα μη πορώδες και μη ρυπογόνο υλικό για την ανθρωπότητα και για το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιδωτή αντλία επιτρέπει την επαναγέμιση του αρώματος, υπηρεσία αποκλειστικά διαθέσιμη στις μπουτίκ Acqua di Parma ανά τον κόσμο, λόγω της σπανιότητας της εσάνς.