Όσα θέλετε να ξέρετε για την αποτρίχωση με κλωστή

Η αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που έχει καλύτερα αποτελέσματα από το τσιμπιδάκι.

Μπορεί η λίστα με τις μεθόδους αποτρίχωσης να είναι πλέον αρκετά μακροσκελής και να περιλαμβάνει από την εύκολη επιλογή των αποτριχωτικών ταινιών και το κερί μέχρι το πιο σύγχρονο λέιζερ, ωστόσο όσον αφορά τα φρύδια και το μουστάκι, η καλύτερη επιλογή παραμένει η πιο παλιά και δοκιμασμένη: Η αποτρίχωση με κλωστή. Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από τη συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης:

Τι είναι;

Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που έχει τις ρίζες της στη Μέση Ανατολή.  Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα μόνο κομμάτι βαμβακερής κλωστής.

RELATED STORY

Αφού η περιοχή καθαριστεί με οινόπνευμα, η αισθητικός κρατά την κλωστή και στα δυο χέρια της και τη στριφογυρίζει, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό "λάσο", το οποίο ανοιγοκλείνει έτσι ώστε να τραβάει τις ανεπιθύμητες τρίχες από τη ρίζα.

Πονάει;

Καθώς οι τρίχες βγαίνουν από τη ρίζα, μπορεί να νιώσετε τα μάτια σας να βουρκώνουν, αλλά ο πόνος είναι υποφερτός. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης θεωρείται μία από τις λιγότερο επώδυνες. 

Τα αποτελέσματα:

Η αποτρίχωση με κλωστή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πραγματικά αψεγάδιαστα φρύδια, καθώς σε αντίθεση με το κερί μπορεί να απομακρύνει ακόμα και το ανεπιθύμητο χνούδι. Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς και εγκαύματα, όπως άλλες μέθοδοι.

Ομορφιά brow threading

Τα αρνητικά:

Οι γυναίκες που έχουν εξαιρετικά ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να παρατηρήσουν ερυθρότητα μετά την αποτρίχωση. Δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και το πρόβλημα μπορεί πολύ απλά να λυθεί με ένα ζελέ αλόης που θα μειώσει τη φλεγμονή. Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης δεν προτείνεται σε όσες έχουν μόλις κάνει κάποια πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, αφού η επιδερμίδα δεν έχει επουλωθεί ακόμα.

Πόση ώρα διαρκεί ένα ραντεβού;

Ένα ραντεβού για αποτρίχωση με κλωστή διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. 

Κάθε πότε απαιτείται νέο ραντεβού;

Κάθε 3-4 εβδομάδες θα πρέπει να κλείνετε ραντεβού εάν θέλετε να διατηρήσετε την αψεγάδιαστη εμφάνιση των φρυδιών σας.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος εξαρτάται από την περιοχή και το ινστιτούτο της επιλογής σας. Σε γενικές γραμμές οι τιμές κυμαίνονται από 10-30€.

RELATED STORY