Η σημασία της βραδινής ρουτίνας ομορφιάς μετά τα 40

Μια συνήθεια που πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετήσετε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα φώτα σβήνουν, οι ρυθμοί πέφτουν και η ησυχία της νύχτας επιτρέπει τη συγκέντρωση στη φροντίδα του εαυτού σας. H βραδινή skincare ρουτίνα εκτός από εξαιρετικά απολαυστική, μετά τα 40 είναι και ιδιαίτερα σημαντική καθώς η εμμηνόπαυση και οι επιδράσεις δεκαετιών ηλιακής έκθεσης και οξειδωτικού στρες αρχίζουν να μεταφράζονται σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, μείωση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Η σημασία της νυχτερινής ρουτίνας ομορφιάς

Ενώ οι πρωινές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας θα πρέπει να επικεντρώνονται στην προστασία του δέρματος από την έκθεση της ημέρας, η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης, αφορά την επανόρθωση και την βαθιά ανάπλαση του δέρματός σας. Ένας ακόμα λόγος που η πρωινή περιποίηση διαφέρει από την βραδινή, είναι ότι ο ύπνος δρα σαν αναζωογονητικός παράγοντας λόγω της αύξησης της μελατονίνης, καθώς τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται, και παράγεται κολλαγόνο που βοηθά το δέρμα σου να παραμένει υγιές και ελαστικό. Τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα αντικαθίστανται κατά τη διάρκεια του ύπνου, με νέα και επιδιορθώνονται οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, επειδή οι συνθήκες που εκτίθεται το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ διαφορετικές όπως οι ακτίνες UVA/UVB, και άλλοι εξωτερικοί επιβλαβείς παράγοντες, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος απορροφώνται πολύ πιο εύκολα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα βήματα της νυχτερινής ρουτίνας

Πριν πέσετε για ύπνο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα βήματα ενός σωστού καθαρισμού προσώπου. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το Micellar νερό της M COSMETICS, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τυχόν υπολείμματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επόμενο βήμα της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης είναι η εφαρμογή του κατάλληλου ορού ανόρθωσης με ωφέλιμα συστατικά. Επιλέξτε έναν με λεπτόρρευστη σύσταση χωρίς να στερείται τα πολύτιμα συστατικά, όπως τον ορό ανόρθωσης της M COSMETICS. Μην διστάσετε να τον χρησιμοποιήσετε και το πρωί, ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Η σημασία της βραδινής ρουτίνας ομορφιάς μετά τα 40

Τέλος, ενυδατώστε το δέρμα σας, όσο κοιμάστε και βοηθήστε το να αναγεννηθεί με την κατάλληλη κρέμα ενυδάτωσης χωρίς να παραμελείτε την κρέμα για την περιοχή των ματιών. Η κρέμα ματιών M COSMETICS εκτός από τα πολύτιμα βιομιμητικά συστατικά περιέχει έλαιο από τον πυρήνα του σταφυλιού. Το έλαιο από τον πυρήνα σταφυλιού που περιέχει η κρέμα ματιών M COSMETICS έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λειτουργεί ως σύμμαχος σου κατά της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Επιπλέον μελέτες αποδεικνύουν πως το σταφύλι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Επιπλέον συμβουλή. Υιοθετήστε τη συνήθεια να εφαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησης σου μισή έως μια ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Έτσι δίνετε τον απαραίτητο χρόνο να απορροφηθούν τα συστατικά χωρίς να αφήνετε υπολείμματα στο μαξιλάρι. Αν δώσετε στην επιδερμίδα σας την κατάλληλη περιποίηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθάτε τον οργανισμό να επιταχύνει τις παραπάνω διαδικασίες με αποτέλεσμα ένα πιο λαμπερό, νεανικό και όμορφο δέρμα το πρωί.

info
mcosmetics.gr