Ο Francis Kurkdjian είναι ο νέος δημιουργός των αρωμάτων Dior

Ο διάδοχος του François Demachy δηλώνει έτοιμος να γράψει την επόμενη σελίδα στον οίκο Dior.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής και δημιουργός αρωμάτων του οίκου Francis Kurkdjian, τον οποίο ίδρυσε το 2009 μαζί με τον Marc Chaya, ο Γάλλος δημιουργός Francis Kurkdjian , θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρωματοποιούς σήμερα.

Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς, αφού σε ηλικία 25 ετών συνέθεσε το πρώτο του ανδρικό άρωμα, το Le Male του Jean- Paul Gaultier, το οποίο αποτέλεσε την αρχή της καριέρας του. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιδέξιο αρωματοποιό, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται ύστερα από αυτήν την αρχική επιτυχία, επαναπροσδιορίζοντας την ίδια την έννοια του αρώματος, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος ενός bespoke ατελιέ αρωμάτων το 2001.

Είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία εντυπωσιακών αρωμάτων για μυθικούς οίκους, συμπεριλαμβανομένου του Dior, για τον οποίο συνέθεσε το Eau Noire και το Cologne Blanche της La Collection Privée Christian Dior. Το 2008, ανακηρύχθηκε καλύτερος αρωματοποιός από το περιοδικό Cosmétique, ενώ πολλά από τα αρώματά του έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 2009 πήρε τον τίτλο Knight Of Arts And Letters.

Τώρα αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο, ως ο νέος δημιουργός αρωμάτων Dior, διαδεχόμενος τον François Demachy, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή από το 2006 κι έχει στο βιογραφικό του σπουδαία αρώματα του οίκου, όπως τις ανανεωμένες εκδοχές των J' adore και Miss Dior, αλλά και το Sauvage, το κορυφαίο σε πωλήσεις ανδρικό άρωμα στον κόσμο.

"Είναι ύψιστη τιμή για μένα να ανήκω στην Parfums Christian Dior, έναν οίκο με ιστορία, που αποτελεί πλούσια πηγή έμπνευσης και κοιτάει με αποφασιστικότητα το μέλλον. Το να δουλεύω στον οίκο Dior , ενώ συνεχίζω να δημιουργώ για το δικό μου οίκο είναι ένα μεγάλο προνόμιο", λέει ο Francis Kurkdjian για τη νέα αυτή συνεργασία.