Η must κίνηση για ανάπλαση του δέρματος μετά τα 50

7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το πρωτόκολλο Παπαδαυίδ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Καθώς περνούν τα χρόνια, ο ρυθμός παραγωγής ελαστίνης ξεκινά να φθίνει με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει ολοένα και πιο άτονη και "βαριά". Η νέα τάση στο skincare καλεί για συνδυασμό θεραπειών, που θα διατηρήσουν την ελαστικότητα του δέρματος, χαρίζοντας μια πιο νεανική όψη. Το πρωτόκολλο Παπαδαυίδ  συνδυάζει δερμαπόξεση με διαμάντι, peeling, RF ή IPL ή Fractional, Infusion και LED για πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το πρωτόκολλο Παπαδαυίδ

1.Η δερμαπόξεση με διαμάντι είναι μια ασφαλής, μη επεμβατική διαδικασία αναδόμησης του δέρματος που δίνει λάμψη και τονώνει το δέρμα, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, προωθώντας την ανάπτυξη υγιών , νέων κυττάρων, για πιο ομαλή, λαμπερή και άψογη χροιά. Διεγείρει τόσο την κυκλοφορία όσο και την ανάπτυξη των ελαστικών ινών με αποτέλεσμα ένα πιο νεανικό και ανανεωμένο δέρμα.

2.Τα peeling εφαρμόζονται κατά περίπτωση ανάλογα την περίπτωση και τις ανάγκες του τύπου του δέρματος. Πρόκειται για θεραπεία ανανέωσης που στοχεύουν στην αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος για αν δημιουργηθεί μια νέα επιδερμίδα η οποία θα είναι καλύτερη ποιοτικά , καθώς και πιο λαμπερή.

3.Το IPL INTENSE PULSE LIGHT αποτελεί θεραπεία υπερχρώσεων, πανάδων, μελάσματος και ευρυαγγειών. Η τεχνολογία έντονου παλμικού φωτός (IPL) μεταφέρει άμεσα την ενέργεια στις στοχευμένες περιοχές του δέρματος, θεραπεύοντας το πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα , αποκτάται καθαρό, αναζωογονημένο δέρμα που ακτινοβολεί.

4.Οι ραδιοσυχνότητες (RF) ενισχύουν την παράγωγη κολλαγόνου ώστε να μειωθεί η χαλάρωση του δέρματος και να λειάνουν οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Σε αυτή τη θεραπεία χρησιμοποιείται πολυπολικό Rf , για γρήγορη και ομοιογενή θερμότητα σε πολλαπλά βάθη του ιστού, εξασφαλίζοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.

5.Το Fractional Rf βελτιώνει την εμφάνιση και υφή του δέρματος, όπως ρυτίδες, διεσταλμένοι πόροι, ουλές, ανομοιόμορφη υφή του δέρματος, δυσχρωμίες και πανάδες (χρησιμοποιείται ειδική κεφαλή η οποία εξαχνώνει τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα και θερμαίνει τον ιστό. Η ακριβή δόση ενέργειας που παρέχεται ομοιόμορφα, εξασφαλίζει ταχύτερη επούλωση).

6.Πως εισέρχονται ουσίες στο δέρμα; Η συσκευή Infusion παρέχει μια μη επεμβατική λύση, για τη διαδερμική απορρόφηση μεσοθεραπευτικών σκευασμάτων (μεσοθεραπεία). Τα αποτελέσματα της αναζωογονημένης επιδερμίδας σας είναι άμεσα ορατά και συμπληρώνει τις περισσότερες αισθητικές πράξεις, ενισχύοντας τα αποτελέσματα. Άλλος τρόπος είναι το Skinpen , το οποίο είναι μια ιατρική συσκευή microneedling, το οποίο δημιουργεί χιλιάδες μικροσκοπικά κανάλια στο δέρμα σας. Αυτό ενεργοποιεί τη φυσική απόκριση επούλωσης του σώματός σας, και όχι μόνο αυξάνει το κολλαγόνο αλλά επίσης αναζωογονεί το δέρμα σας, ώστε να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό.

7.Ολοκληρώνοντας το πρωτόκολλο της κα. Παπαπδαυίδ, εφαρμόζεται μονοχρωματικό κόκκινο φως LED (Omnilux revire), το οποίο διεγείρει τους βαθύτερους ιστούς του δέρματος με αποτέλεσμα μια γενική σύσφιξη, ενυδάτωση, βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος, καθώς και λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων παρέχοντας ολοκληρωμένη φροντίδα στο δέρμα σας.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Δρ. Λία Παπαδαυίδ, Δερματολόγο Αφροδισιολόγο, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγήτρια της Β' Κλινικής Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν"