Μαύροι κύκλοι | Οι αιτίες εμφάνισης και οι κρέμες που τους εξαφανίζουν

Τα μυστικά για ένα πιο ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα.

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και περιέχει λιγότερους αδένες από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητο και πιο ευάλωτο στην αφυδάτωση και στην συγκέντρωση μελανίνης, κάτι που σε συνδυασμό με την κληρονομικότητα και τη γήρανση της επιδερμίδας, οδηγεί συχνά στην εμφάνιση μαύρων κύκλων σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. 

Αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Ένας βασικός λόγος εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι η μεγάλη συγκέντρωση της μελανίνης στο συγκεκριμένο σημείο. Ορισμένοι παράγοντες που πυροδοτούν την εμφάνισή τους περιλαμβάνουν την έλλειψη ενυδάτωσης, την πολύωρη έκθεση σε οθόνες, τις αλλεργίες, το άγχος, την έλλειψη ύπνου και τη διατροφή. Πολύ συχνός "ένοχος" είναι και οι τροφές, που είναι πλούσιες σε αλάτι, καθώς συνδέονται με έντονη κατακράτηση υγρών, ειδικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια που είναι πιο λεπτή και ευάλωτη.

Οι καλύτερες κρέμες για μαύρους κύκλους

Για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, επιλέξτε μία ανάλαφρη, μη λιπαρή κρέμα ειδική για την περιοχή των ματιών, η οποία θα μπορεί να ενυδατώσει βαθιά την περιοχή περιορίζοντας την αφυδάτωση και κατ’ επέκταση την εμφάνιση μαύρων κύκλων.

Μαύροι κύκλοι | Οι αιτίες εμφάνισης και οι κρέμες που τους εξαφανίζουν

H κρέμα ματιών M COSMETICS έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιομιμητικά συστατικά, που προσφέρουν ορατό και άμεσο αποτέλεσμα lifting και λείανση της επιδερμίδας. Οι βιταμίνες Ε και C δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντας το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν γήρανση. Ειδικότερα η βιταμίνη C φωτίζει την επιδερμίδα, προστατεύοντας την από τις εξωτερικές επιθέσεις.

Το δέρμα μένει βαθιά ενυδατωμένο λόγω της πανθενόλης και του βουτύρου karité και σε συνδυασμό με τις βιταμίνες A και F αυξάνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η προσθήκη ελαίου από κουκούτσια σταφυλιών ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια από την ξηρότητα χαρίζοντάς της ελαστικότητα.