Καφέ κηλίδες, πανάδες, ευρυαγγείες | Πώς θα αντιμετωπίσετε τις δερματικές ατέλειες χωρίς ταλαιπωρία

Οι ιατρικές θεραπείες laser αποτελούν την πιο πρόσφατη, ανώδυνη και αποτελεσματική απάντηση σε κάθε δερματικό πρόβλημα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ευχαριστούμε τον δρα Ελευθέριο Δημητραδίου, πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο της Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery (luxuriousmedicalaesthetics.gr).

Η εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρει όλα τα μέσα στη σύγχρονη αισθητική ιατρική για να αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας. Οι ιατρικές θεραπείες laser αποτελούν την πιο πρόσφατη, ανώδυνη και αποτελεσματική απάντηση σε κάθε δερματικό πρόβλημα, αφού είναι ιδανικές για την απαλλαγή από καφέ κηλίδες, πανάδες, ευρυαγγείες, ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, ενεργή ακμή, ουλές, αλλά και ρυτίδες, χαλάρωση στο πρόσωπο και στο λαιμό και θαμπάδα, ατονία και κούραση του δέρματος. Τα lasers στα χέρια του εξειδικευμένου χειριστή γιατρού αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία που μπορούν να δώσουν απάντηση σε διαφορετικά προβλήματα του δέρματος με πολύ μικρότερο κόπο και κόστος σε σχέση με το παρελθόν και τις παλαιότερες, πιο παρεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης. 

Ενδείξεις και λειτουργία

Ανάπλαση του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό, σύσφιγξη και μείωση των ρυτίδων, βελτίωση της υφής του δέρματος και peeling είναι μερικά μόνο από όσα
μπορούν να επιτευχθούν με την καινοτόμο τεχνολογία των σύγχρονων lasers. Μπορεί πολλοί να γνωρίζουν μόνο τα lasers αποτρίχωσης, όμως η αλήθεια είναι ότι παρέχονται πάρα πολλές ακόμη εφαρμογές αυτής της εξαιρετικής τεχνολογίας. Σήμερα υπάρχουν προηγμένα ιατρικά συστήματα laser, τα οποία, χρησιμοποιώντας διαφορετικές παραμέτρους, αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα, όπως πανάδες, αγγειακές βλάβες, ενεργή ακμή, ουλές από ακμή ή ανεμοβλογιά, ρυτίδες και χαλάρωση προσώπου και τόσο πολλά ακόμη. Τα lasers είναι ιατρικά μηχανήματα που, αξιοποιώντας τη δύναμη του φωτός και της θερμότητας, ενεργοποιούν τους κατάλληλους μηχανισμούς της επιδερμίδας και του οργανισμού για τη βελτίωση του τόνου, της υφής και του χρωματισμού του δέρματος. Χρησιμοποιούν δηλαδή ενέργεια φωτός και θερμότητας για να προκαλέσουν ελεγχόμενη βλάβη στην επιφάνεια δέρματος, έτσι ώστε ο οργανισμός να αντιδράσει για να επουλώσει τον ιστό δημιουργώντας νέο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή νέου κολλαγόνου, η οποία με την πάροδο του χρόνου και το πέρασμα της ηλικίας έχει μειωθεί οδηγώντας στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Τα lasers έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και στο πρόβλημα της χαλάρωσης, καθώς δίνουν τη δυνατότητα να παραταθεί για καιρό η ανάγκη για ένα επεμβατικό face lifting. Αρκεί να αναφέρουμε πως με τρεις τέσσερις συνεδρίες το χρόνο με το μηχάνημα κατάλληλης τεχνολογίας μπορείτε να έχετε θεαματικά αποτελέσματα σύσφιγξης στο χαλαρωμένο δέρμα. Ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ξεχωριστού προσώπου, η σύγχρονη αισθητική ιατρική προτείνει προσωποποιημένα πρωτόκολλα με διαφορετικές κεφαλές laser αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση σε βάθος και προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μετά τη θεραπεία δεν παρατηρούνται σημάδια, παρά μόνο μια κοκκινίλα ή λίγο πρήξιμο, το οποίο διαρκεί για περίπου ένα 24ωρο, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά επανέρχεστε απευθείας στο καθημερινό σας πρόγραμμα.