Οι μόνες κρέμες σώματος που πρέπει να χρησιμοποιείτε μετά τα 50

Οι φόρμουλες που στοχεύουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας, όπως η ξηρότητα και η απώλεια πυκνότητας και σφριγηλότητας.

Η φυσική γήρανση της επιδερμίδας σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς παράγοντες "γράφουν" ολοένα και πιο έντονα στην επιδερμίδα μετά την εμμηνόπαυση, προκαλώντας απώλεια όγκου και ελαστικότητας, ξηρότητα και τραχιά υφή, που καλούν για καινοτόμες συνθέσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για την επιδερμίδα του προσώπου, αλλά και για εκείνη του σώματος. Για να απαλύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα σημάδια γήρανσης, όπως η απώλεια πυκνότητας και σφριγηλότητας και η ξηρότητα, θα πρέπει να εντάξετε στη skincare ρουτίνα σας μια αντιγηραντική κρέμα σώματος, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες του δέρματος μετά την εμμηνόπαυση. Ιδού οι αγαπημένες επιλογές του harpersbazaar.gr:

Οι καλύτερες αντιγηραντικές κρέμες σώματος για μετά τα 50

Arkéskin Baume Fondant Tonifiant, Lierac (στα φαρμακεία)

Arkéskin Baume Fondant Tonifiant, Lierac (στα φαρμακεία)

Ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, το βάλσαμο σώματος Arkéskin, βελτιώνει τα σημάδια της ορμονικής γήρανσης της επιδερμίδας, όπως η ξηρότητα και η απώλεια πυκνότητας και σφριγηλότητας. Μεγάλο plus του είναι και το εκλπεπτυσμένο άρωμα με νότες λωτού, με το οποίο τυλίγει την επιδερμίδα.

365 Body Firmimg Cream, Embryolisse (atticadps.gr/eshop)

365 Body Firmimg Cream, Embryolisse (atticadps.gr/eshop)

Χάρη στην τριπλή της δράση με αποτέλεσμα ενυδάτωσης - λείανσης - σύσφιξης, η κρέμα σώματος 365 Body Firmimg Cream προλαμβάνει τη χαλάρωση, ενώ βοηθά την επιδερμίδα να ανακτήσει τη σφριγηλότητα και την απαλότητά της.

White Pine Radiant Body-Lift Cream, KORRES (στα φαρμακεία)

White Pine Radiant Body-Lift Cream, KORRES (στα φαρμακεία)

Η συσφιγκτική κρέμα σώματος της σειράς Λευκή Πεύκη της KORRES είναι ειδικά σχεδιασμένη για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Δρα στοχευμένα στις 5 κύριες περιοχές χαλάρωσης του σώματος -χέρια, στήθος, στομάχι, γλουτούς και μηρούς-, ενώ χαρίζει μια διακριτική λάμψη στην επιδερμίδα, που απαλύνει τις ατέλειες και αναδεικνύει τη νεανική όψη της επιδερμίδας. 

Sili Body Lotion, Drunk Elephant (sephora.gr)

Sili Body Lotion, Drunk Elephant (sephora.gr)

Η πανίσχυρη σύνθεση της λοσιόν σώματος Sili™ Body Lotion επαναφέρει τη θαμπή, ξηρή και ευερέθιστη επιδερμίδα σε μια πιο υγιή και πιο ισορροπημένη κατάσταση. Εκτός από θρεπτικά έλαια, βούτυρα και επανορθωτικά πεπτίδια, περιέχει επίσης ένα μίγμα αντιοξειδωτικών, που προσφέρει ισχυρή άμυνα κατά της φθοράς από τις ελεύθερες ρίζες. 

Anti-Ageing Body Cream, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Anti-Ageing Body Cream, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Η Anti-Ageing Body Cream της Frezyderm προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και μείωση των κηλίδων. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα νιώσετε το δέρμα σας βελούδινο και ελαστικό, ενώ με τη συστηματική χρήση θα είναι ορατά πιο σφικτό, νεανικό και λαμπερό.

Rêve de Thé Toning Firming Cream, NUXE (στα φαρμακεία)

Rêve de Thé Toning Firming Cream, NUXE (στα φαρμακεία)

Αυτή η εξαιρετικά δροσερή κρέμα σώματος της σειράς Rêve de Thé της NUXE ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, αφήνοντάς το πιο λείο, τονωμένο και σφριγηλό, ενώ χαρίζει ένα πολύ ευχάριστο cooling effect.