Το μυστικό για ένα πιο ελκυστικό μπούστο

Ανακαλύψτε τη νέα, ασφαλή, αποτελεσματική και πρωτοπόρο μέθοδο αυξητικής στήθους Teardrop Breast και αποκτήστε το στήθος που πάντα ονειρευόσασταν.

Ο αριθμός των γυναικών που επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια αισθητική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής στο στήθος τους αυξάνεται ραγδαία, σύμφωνα με το ISAPS Global Survey, καθώς το 2020 πραγματοποιήθηκαν 1,7 εκατομμύρια επεμβάσεις αυξητικής στήθους παγκοσμίως, αριθμός που φέρνει την αυξητική στήθους στην κορυφή των αισθητικών πλαστικών επεμβάσεων.

Το κεντρικό ζητούμενο για μια γυναίκα κατά κοινή ομολογία είναι το φυσικό αποτέλεσμα. Η τεχνική που θα επιλέξει ο κάθε πλαστικός χειρουργός παίζει τον βασικότερο ρόλο και στη συνέχεια η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος. Υπάρχει μόνο ένα ιδανικό ένθεμα σύμφωνα με τις αναλογίες του θώρακα της κάθε ασθενούς και μόνο μέσω της εμπειρίας του γιατρού γίνεται η σωστή επιλογή του κατάλληλου ενθέματος. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και σπουδές σε Αμερική και Αγγλία, ο γνωστός πλαστικός χειρουργός δρ Ζήσης Μπουκουβάλας λύνει κάθε απορία για τη βελτίωση του στήθους και τη νέα τεχνική αυξητικής στήθους Teardrop Breast.

H.B.: Πρόσφατα συμμετείχατε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Μιλήστε μας για τη νέα τεχνική αυξητικής στήθους Teardrop Breast που παρουσιάστηκε σε αυτό.

Ζ.M.: Στο συνέδριο ISAPS, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε κύρος συνέδριο αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, όπου συμμετέχουν καταξιωμένοι πλαστικοί χειρουργοί ανά τον κόσμο, παρουσιάστηκε η εξέλιξη των τεχνικών στην αυξητική στήθους, η Teardrop Breast. Η συγκεκριμένη τεχνική, σε συνδυασμό με τα ενθέματα νέας γενιάς, εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα στην αυξητική, την ανόρθωση και την αποκατάσταση του στήθους.

H.B.: Πώς θα επιτυγχάνεται το φυσικό αποτέλεσμα μέσω της αυξητικής στήθους και των νέων εργονομικών ενθεμάτων;

Ζ.M.: Κεντρικό ζητούμενο της αυξητικής στήθους είναι το φυσικό αποτέλεσμα. Τα ενθέματα νέας γενιάς είναι εργονομικά σχεδιασμένα έτσι ώστε το στήθος όχι μόνο να φαίνεται φυσικό, αλλά και να έχει υφή και "συμπεριφορά" φυσική. Δηλαδή, η αίσθηση στην αφή όταν κάποιος αγγίζει το στήθος που έχει υποστεί αυξητική μοιάζει πάρα πολύ με αυτήν του φυσικού, σε βαθμό που είναι δύσκολο να καταλάβει ότι έχει τοποθετηθεί ένθεμα. Επιπλέον, το στήθος παίρνει το κατάλληλο σχήμα ανάλογα με τη θέση του κορμιού, ακολουθώντας την πλαστικότητα που έχει το φυσικό στήθος, ανάλογα με τις κινήσεις και τη στάση του σώματος. Για παράδειγμα, όταν η γυναίκα ξαπλώνει, το ένθεμα απλώνεται όπως ακριβώς απλώνεται και το φυσικό στήθος. Δε μένει όρθιο, όπως μένει στις γυναίκες που έχουν κάνει αυξητική στήθους με τα κλασικά ενθέματα. Τα νέα ενθέματα δε φθείρονται, με αποτέλεσμα να δίνουν σχήμα και σφριγηλότητα στο στήθος ακόμα και όταν τα χρόνια περάσουν και αρχίζει το σώμα να ωριμάζει φυσιολογικά.

H.B.: Αρκεί μια γυναίκα να επιλέξει εργονομικά ενθέματα για να αποκτήσει φυσικό στήθος ή παίζει ρόλο και η τεχνική τοποθέτησης;

Z.M.: Η τεχνική ίσως να παίζει τον βασικότερο ρόλο στο φυσικό αποτέλεσμα. Η επιλογή των κατάλληλων ενθεμάτων γίνεται από την ασθενή και τον πλαστικό χειρουργό. Κεντρικό ζητούμενο της αυξητικής στήθους είναι το φυσικό αποτέλεσμα και η τεχνική Teardrop Breast. Είτε χρησιμοποιηθούν στρογγυλά ενθέματα σε subfascial επίπεδο είτε ενθέματα σχήματος σταγόνας σε horizontal dual plane επίπεδο, εξασφαλίζει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Η τεχνική αυτή δίνει έμφαση στο σχήμα σταγόνας προσφέροντας ανώδυνο αποτέλεσμα στην ασθενή, καθώς μετά την επέμβαση δεν πονά καθόλου.

Η.Β.: Πώς πραγματοποιείται η Teardrop Breast και πότε επανέρχεται η ασθενής στην καθημερινότητά της;

Z.M.: Η τοποθέτηση του ενθέματος γίνεται κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός σχεδόν αναίμακτα. Η εξελιγμένη αυτή τεχνική έχει διαφοροποιηθεί από τις κλασικές μεθόδους πλαστικής στήθους, καταφέρνοντας να αποσπάσει από αυτές μόνο τα πλεονεκτήματά τους, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο επιπλοκής κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Η επέμβαση διαρκεί από μία έως δύο ώρες και συνήθως επιλέγεται γενική νάρκωση. Η ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μέσα σε δύο με τρεις ημέρες μετά την επέμβαση, μιας και, όπως είπαμε, δε νιώθει κανέναν πόνο και δε χρειάζεται να φοράει κορσέ παρά μόνο ένα ελαφρύ υποστηρικτικό σουτιέν. Μπορεί να συνεχίσει τις όποιες αθλητικές της δραστηριότητες μετά από 20 με 30 ημέρες με απόλυτη άνεση και ασφάλεια.

Η.Β.: Ποιες γυναίκες είναι υποψήφιες για την Teardrop Breast;

Z.M.: Οι γυναίκες με μικρομαστία, στήθος υποπλαστικό, απώλεια όγκου, εκ γενετής ασυμμετρία μαστών ή εκείνες που παρατήρησαν το στήθος τους να αλλάζει προς το χειρότερο μετά την εγκυμοσύνη είναι οι κατάλληλες να δεχτούν την καινοτόμο αυτή τεχνική. Από τη στιγμή που το στήθος έχει διαμορφωθεί πλήρως, δηλαδή η γυναίκα είναι άνω των 18 ετών, μπορεί να υποβληθεί με ασφάλεια στην επέμβαση.

Η.Β.: Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της Teardrop Breast;

Z.M.: Δεν παρουσιάζεται καμία δυσμορφία ή παραμόρφωση στο ένθεμα. Ο πάνω πόλος του μαστού μετά την επέμβαση είναι εξίσου σφριγηλός και πλούσιος με τον κάτω, χωρίς να εμφανίζει πτυχώσεις. Το ένθεμα πιέζεται από τον μυ της περιοχής με αποτέλεσμα να φαίνεται απόλυτα φυσικό, ενώ το στήθος δε χάνει τη σφριγηλότητά του, ακόμα και μετά από χρόνια, αφού η περιτονία υποβαστά το ένθεμα μεταξύ των πρόσθιων και των οπίσθιων καθεκτικών συνδέσμων. Τέλος, οι τομές δε γίνονται αντιληπτές και επουλώνονται στο πέρασμα του χρόνου.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Ζήση Κ. Μπουκουβάλα, MD, PhD, πλαστικό χειρουργό, διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Metropolitan, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και Αναγεννητικής Ιατρικής "Αναγέννηση", μέλος των κυριότερων παγκόσμιων οργανισμών, όπως ISAPS, IPRAS, HESPRAS (drboukouvalas.gr).