Baby Powder | 7 all time favourite αρώματα που μυρίζουν πούδρα

Τα κομψά αρώματα πούδρας, που θα σας γεμίσουν κομπλιμέντα.

Αν ήταν χρώμα, θα ήταν σίγουρα το παστέλ ροζ. Αν ήταν αίσθηση θα ήταν αυτή του γυμνού δέρματος κάτω από τα καθαρά λευκά σεντόνια ή εκείνης μιας αγκαλιάς ενός μωρού. Ο λόγος για τα αρώματα πούδρας, τα οποία αν και στο παρελθόν ήταν συνυφασμένα με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, σήμερα αποκτούν φανατικό κοινό κάθε age group χάρη στο διαχρονικό και φινετσάτο αρωματικό αποτύπωμα, που αφήνουν. 

Διαβάστε Επίσης

Νότες από ίριδα, musk, ξύλα και γιασεμί "μπλέκονται" περίτεχνα, χαρίζοντας μια μοντέρνα διάσταση στα κλασικά πουδρένια αρώματα, που δεν θυμίζουν σε τίποτα "τα eau de parfum της γιαγιάς". Ακολουθούν τα ωραιότερα αρώματα πούδρας όλων των εποχών, που θα σας γεμίσουν κομπλιμέντα:

Editor's Choice | Τα καλύτερα αρώματα πούδρας όλων των εποχών

Fleur de Peau Eau De Parfum, Diptyque (atticadps.gr)

Fleur de Peau Eau De Parfum, Diptyque (atticadps.gr)

Το musk βρίσκεται στην καρδιά του Fleur de Peau Eau De Parfum της Diptyque, ελαφρύ και απαλό. Απογειώνεται με την εκλεπτυσμένη και πουδρένια ίριδα καθώς και με τους φρουτώδεις ambrette seeds. Αναπάντεχη νότα, οι κόκκοι ροζ πιπεριού που δημιουργούν μια πάλη με τα λουλούδια και έρχονται σε σύγκρουση με το musk.

Narciso Poudrée Eau de Parfum, Narciso Rodriguez (notos.gr)

Narciso Poudrée Eau de Parfum, Narciso Rodriguez (notos.gr)

Υπέροχες νότες από βελούδινο γιασεμί, μυστηριώδη ξύλα, βετιβέρ, κέδρο, πορτοκαλανθό και τριαντάφυλλο Βουλγαρίας,  παντρεύονται με ένα αναπάντεχο μίγμα από μόσχο και πούδρα μοσχοφίλερου, δημιουργώντας ένα από τα πιο εθιστικά και κομψά αρώματα του brand.

 

Les Infusions Iris Eau de Parfum, Prada

Les Infusions Iris Eau de Parfum, Prada

Το Les Infusions Iris Eau de Parfum είναι ένα πολυτελές άρωμα που ενσαρκώνει μια μοναδική ίριδα Pallida, σε συνδυασμό με εκκεντρικές νότες κορυφής από νερολί και μανταρίνι και πολύτιμες νότες βάσης από βενζόη, συνθέτοντας ένα μοντέρνο, λουλουδάτο και ξυλώδες μπουκέτο.

 

Twilly d’Hermès Eau de Parfum, Hermès

Twilly d’Hermès Eau de Parfum, Hermès

Τζίντζερ, διατσίντο και σανδαλόξυλο συνδυάζονται με ένα νέο, ιδιαίτερο τρόπο στο Twilly d’Hermès Eau de Parfum δημιουργώντας ένα πουδρένιο, φρουτώδες και ελαφρώς πικάντικο αποτέλεσμα.

N°19 Poudré Eau de Parfum Spray, Chanel

N°19 Poudré Eau de Parfum Spray, Chanel

Μια φωτεινή ερμηνεία του χαρακτηριστικού αρώματος της Mademoiselle Chanel, το N°19 Poudré Eau de Parfum Spray είναι μια απίστευτα απαλή, μοσχομυριστή και πληθωρική σύνθεση με νότες από ίριδα, μόσχο και ξύλα, που δημιουργούν ένα λουλουδένιο-πουδρένιο αποτέλεσμα.

Chloé Eau de Parfum Spray, Chloé

Chloé Eau de Parfum Spray, Chloé

Το signature αρωμα του οίκου Chloé είναι σοφιστικέ και εξαιρετικά κομψό. Οι νότες κορυφής του αρώματος δημιουργούνται από έναν συνδυασμό γλυκού λίτσι, μεθυστικής παιώνιας και αρωματικής φρέζιας. Έπειτα, κάνει την εμφάνισή της η καθαρά λουλουδένια καρδιά, όπου παντρεύονται νότες τριαντάφυλλου, κρίνου της κοιλάδας και μανόλιας. Στη βάση βρίσκονται συγχορδίες από κεχριμπάρι και ξύλο κέδρου, που ολοκληρώνουν την πουδρένια αρωματική σύνθεση.

 

Iris Poudre Parfum Spray, Frédéric Malle

Iris Poudre Parfum Spray, Frédéric Malle

Εάν το Iris Poudre ήταν ρούχο, θα ήταν ένα πουλόβερ από κασμίρ -κλασικό και ταυτόχρονα πολυτελές. Οι κυρίαρχες νότες της πουδρένιας και άκρως θηλυκής αρωματικής σύνθεσης είναι εκείνες από ylang-ylang, γιασεμί, τριαντάφυλλο, ίριδα και σανταλόξυλο.