Βλεφαροπλαστική | Το μυστικό για ένα πιο νεανικό βλέμμα

Η βλεφαροπλαστική είναι η απάντηση στην απαίτηση για ένα φρέσκο και νεανικό βλέμμα. Όμως το νυστέρι δεν είναι πάντα απαραίτητη προϋπόθεση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λέγεται πως τα μάτια και συγκεκριμένα το βλέμμα είναι το πρώτο που μπορεί να προδώσει την ηλικία σας. Όμως αυτό συχνά δεν είναι αλήθεια, καθώς το άγχος, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες, η κληρονομικότητα, το μακιγιάζ που δεν αφαιρείται σωστά και καθημερινά και πολλοί ακόμη παράγοντες μπορεί να προσδίδουν ένα βαρύ και κουρασμένο βλέμμα, που όχι απλώς μαρτυρά την ηλικία σας, αλλά συχνά σας κάνει να δείχνετε και μεγαλύτερη από ότι είστε στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό και η βλεφαροπλαστική παραμένει σταθερά στο Top 5 των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα είναι δημοφιλείς και στα δύο φύλα. Όμως, πλην της επέμβασης βλεφαροπλαστικής, που φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα, υπάρχει πλέον και η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εξαφανίσει ή και να παρατείνει για χρόνια την ανάγκη για χειρουργείο. Μάθετε τα πάντα και για τις δύο τεχνικές, ώστε να ξέρετε ποια ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες:

Με Νυστέρι

Η βλεφαροπλαστική θεωρείται μία αρκετά απλή επέμβαση, αφού πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία και δεν έχει ούτε χρονοβόρα ούτε δύσκολη ανάρρωση, ενώ οι τομές είναι καλά κρυμμένες και επουλώνονται άμεσα. Η επέμβαση μπορεί να αφορά στο κάτω βλέφαρο (Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου), στο άνω βλέφαρο (Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρου) ή σε συνδυασμό και των δύο παραπάνω, ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες που καλείται ο πλαστικός χειρουργός να αντιμετωπίσει.

Στην πρώτη περίπτωση η επέμβαση καλείται να αφαιρέσει ή να ανακατανείμει το λίπος που βρίσκεται συσσωρευμένο στο κάτω βλέφαρο και είναι υπεύθυνο για τις αντιαισθητικές σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, το οποίο συμβαίνει μέσα από μία τομή που γίνεται μέσα από το βλέφαρο, ενώ, εάν πρέπει να αφαιρεθεί και περίσσεια δέρματος ταυτόχρονα, η τομή πραγματοποιείται ακριβώς στην γραμμή των βλεφαρίδων. Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στη βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και την περίσσεια λίπους (εφόσον συνυπάρχει) που ευθύνονται για το βαρύ και κουρασμένο βλέμμα μέσα από μία τομή στη φυσική πτυχή του βλεφάρου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η χαλάρωση του δέρματος και η συσσώρευση λίπους στο άνω βλέφαρο συχνά μπορούν να δημιουργήσουν και δυσκολία στην όραση, κάτι το οποίο επίσης λύνεται με την βλεφαροπλαστική

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, Πλαστικό Χειρουργό με μετεκπαίδευση  στο "Miami Breast Center" των ΗΠΑ (www.drmegapanos.gr)