Fractional Laser | Η θεραπεία που αναγεννά νέο δέρμα

"Επίθεση" αναζωογόνησης στο δέρμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το φως της πιο δυνατής λάμψης, εκείνη της πραγματικής αναζωογόνησης και της βαθείας αναγέννησης  του προσώπου, είναι το fractional laser, που αποτελεί ένα δυνατό όπλο στα χέρια του έμπειρου δερματολόγου ή του πλαστικού χειρουργού.

Το fractional laser  αναγεννά, αναπλάθει το δέρμα, μπορεί να απαλύνει  τις ρυτίδες αλλά και αντιμετωπίσει καταστάσεις  όπως οι ουλές από την ακμή, η υπερμελάγχρωση, η υφή, τα σημάδια γήρανσης. Αδιάψευστα στοιχεία είναι οι φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία, όπου η διαφορά είναι εντυπωσιακή.

Στη facemed clinic χρησιμοποιούν το fractional laser για τη διορθωση επιφανειακών και βαθύτερων ατελειών του δέρματος, με εξαιρετικά αποτελέσματα και μικρό χρόνο διακοπής από τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Τι είναι το fractional laser

Το fractional laser ή αλλιώς κλασματική θεραπεία είναι μια μη επεμβατική τεχνική  στην οποία η δέσμη laser είναι χωρισμένη σε χιλιάδες μικροσκοπικές ακτίνες, οι οποίες στοχεύουν κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο σημείο του δέρματος, δικαιολογώντας έτσι και τον τίτλο του κλασματικού laser. Κάτι ανάλογο του τρόπου  με τον οποίο κάθε pixel εμβαθύνει και αλλάζει μια φωτογραφία.

Το fractional laser λειτουργεί προκαλώντας ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς μέσα από τους οποίους αναζωογονεί το δέρμα "προκαλώντας" το να παράγει κολλαγόνο. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ενώ πριν εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα προκειμένου αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα ο πελάτης.

Σε ποιους απευθύνεται

Στη facemed clinic εφαρμόζουμε fractional laser σε γυναίκες και άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την υφή του δέρματός τους, και να αντιμετωπίσουν προβλήματα , όπως σημάδια της ακμής και ήπιες ουλές. Η ανάπλαση του δέρματος έχει αποδειχθεί ιδανική για να  απαλύνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου και να διορθώσει προβλήματα υφής , όπως οι  κηλίδες και δυσχρωμίες.

Μαγικό ραβδί  με …όρια              

Μαγικό ραβδί ναι αλλά με όρια. Το fractiοnal laser είναι πραγματικά το μαγικό ραβδί για πολλά "θαύματα" στο γυναικείο αλλά και στο ανδρικό δέρμα. Η επιστήμη και η τεχνολογία, ωστόσο, δεν είναι παραμύθι.

Έτσι και στην περίπτωση του fractional laser υπάρχουν όρια  στη διαδικασία, όπως για παράδειγμα, το πολύ ευαίσθητο δέρμα, το ενεργό έκζεμα ή η σοβαρή ροδόχρους ακμή, που θα πρέπει  να συζητήσετε με τον γιατρό της facemed clinic πριν ξεκινήσετε, ενημερώνοντας παράλληλα για το το ιατρικό ιστορικό σας και τα φάρμακα που τυχόν παίρνετε.

Σημειώστε ότι ακόμη και η ίδια η διαδικασία του fractional laser, (υπάρχουν πολλές διαφορετικές συσκευές) απαιτεί εμπειρία στους χειρισμούς και στις ρυθμίσεις των μηχανημάτων με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως ισχύει με όλα τα μηχανήματα της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας, το fractional laser στα χέρια των εκπαιδευμένων γιατρών της facemed clinic  θα βελτιώσει θεαματικά την εικόνα του δέρματος.

Αντίθετα , στα χέρια ενός κακώς εκπαιδευμένου χειριστή το laser μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Με σύμμαχο τον χρόνο

Τα αποτελέσματα του fractional laser συνήθως δεν είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία. Εδώ, σε αντίθεση με άλλες θεραπείες, η επιτυχία χρειάζεται τον χρόνο της καθώς και τις απαραίτητες επαναλήψεις για τις οποίες θα σας ενημερώσει ο γιατρός της facemed clinic.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστούν 3 έως 4 θεραπείες με διαφορά συνήθως ενός μήνα, για να ολοκληρωθεί η  θεραπεία, στην οποία περιλαμβάνεται και η παραγωγή  κολλαγόνου, η οποία  χαρίζει ελαστικότητα και νεανική όψη. 

Να σημειώσουμε ότι κάθε θεραπεία δρα αθροιστικά στην προηγούμενη, "χτίζοντας"  έτσι το αποτέλεσμα που κάθε φορά γίνεται ακόμη καλύτερο.

Αναγέννηση, αναζωογόνηση , αντιγήρανση

Η θεραπεία με fractional  laser θα αναζωογονήσει πραγματικά το δέρμα σας , το οποίο γίνεται πιο φρέσκο, πιο νεανικό και πιο λαμπερό, Οι λεπτές γραμμές, όπως οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα χείλη, θα περιοριστούν, όπως επίσης και τα προβλήματα μελάγχρωσης που προκαλούνται από τον ήλιο. Τo fractional laser εφαρμόζεται τέλεια σε πολλούς τύπους δέρματος,

Στη facemed clinic μπορείτε να το συνδυάσετε και με άλλες θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία και η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.