Το μυστικό της Coco Chanel για μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σας

Η σωστή εφαρμογή είναι το κλειδί.

Μία γυναίκα που δεν φοράει άρωμα δεν έχει μέλλον, είχε πει η Coco Chanel. Τι γίνεται όμως όταν το άρωμα μοιάζει να "ξεθωριάζει" ύστερα από μερικές ώρες; Η ίδια η Mademoiselle Chanel είχε βρει τον τρόπο να κρατά "ζωντανό" το άρωμα του εμβληματικού N°5 όλη τη μέρα φροντίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να μένει αναλλοίωτη η αρωματική υπογραφή της. Ιδού το μυστικό της για άρωμα που διαρκεί όλη τη μέρα:

Το μυστικό της Coco Chanel για άρωμα που διαρκεί

Το μυστικό της Coco Chanel για μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σας

Διαβάστε Επίσης

Το parfum και τα extraits είναι οι πιο πολύτιμες, συμπυκνωμένες και μακράς διαρκείας μορφές αρώματος, με τη δική τους ειδική εφαρμογή. Η συμβουλή της Mademoiselle ήταν να τα εφαρμόζετε "όπου θα θέλατε να σας φιλήσουν": λαιμός, καρπός, ντεκολτέ κλπ. "Απλώστε μια σταγόνα άρωμα σε κάθε σημείο σφυγμού, αφήστε το να "αναπτυχθεί" στο δέρμα σας, νιώθοντας το άρωμα να αντηχεί τους παλμούς της καρδιάς σας". Για τα eau de toilette από την άλλη πρότεινε μια πιο γενναιόδωρη εφαρμογή.

άρωμα που διαρκεί

Director's Tips

-Πριν το άρωμά σας, εφαρμόστε στην επιδερμίδα σας μια ενυδατική κρέμα, που θα λειτουργήσει ως μια εξαιρετική βάση για το άρωμά σας, ακριβώς όπως το primer για το foundation. 

-Ενισχύστε την εσάνς του, χρησιμοποιώντας το αφρόλουτρο, αλλά και την κρέμα σώματος της ίδιας αρωματικής σειράς.

-Αποφύγετε το τρίψιμο των καρπών μετά την εφαρμογή, καθώς η τριβήδιασπά τα μόρια του αρώματος, μειώνοντας την ευωδιά του και συνεπώς τη διάρκειά του.

-Θυμηθείτε ότι τα αρώματα με μεγαλύτερη διάρκεια είναι εκείνα που έχουν ως βάση το πατσουλί, τη βανίλια, το πεύκο και το musk

-Αποθηκεύστε τα αρώματά σας σε ένα δροσερό μέρος, χωρίς άμεση επαφή με ηλιακό φως και υγρασία, καθώς διαφορετικά μπορεί να διασπαστούν όλες οι ενώσεις τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φθίνει η ευωδιά τους. 

Διαβάστε Επίσης