Θέλετε λαμπερή επιδερμίδα στις γιορτές; H κίνηση ματ για να την αποκτήσετε

Η αντιοξειδωτική σειρά περιποίησης που πρέπει να αποκτήσετε άμεσα αν θέλετε να λάμψετε στο ρεβεγιόν.

Οι γιορτές βρίσκονται προ των πυλών κι εσείς παρατηρείτε μια ακαθόριστη θαμπάδα στο πρόσωπό σας, χωρίς να μπορείτε να κατανοήσετε από πού προέρχεται; Τη στιγμή που το μόνο που θέλετε είναι να έχετε την πιο λαμπερή, καθαρή και γεμάτη υγεία όψη στην επιδερμίδα σας, ώστε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας στο ρεβεγιόν. 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της εποχής είναι η εμφάνιση αφυδάτωσης, ευαισθησίας, λιπαρότητας, ακόμα και ακμής ή σημαδιών γήρανσης (λεπτές γραμμές, ρυτίδες, κηλίδες, πανάδες) στην επιδερμίδα των περισσότερων γυναικών. Και όλα αυτά, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, που δεν δικαιολογούν τέτοια όψη από τόσο νωρίς. Όχι, δεν είναι τα γονίδια ή κάποιες "κακές" συνήθειες (που φυσικά, παίζουν εξίσου τον ρόλο τους) αυτά που πρέπει να κατηγορήσεις με την πρώτη. Δυστυχώς, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την επιδερμίδα και τον οργανισμό μας γενικότερα, προκαλώντας όλα αυτά τα συμπτώματα που τόσο σε ενοχλούν όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη.

Πώς ακριβώς μάς επηρεάζει η ατμοσφαιρική ρύπανση;

Η ρύπανση δημιουργεί ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, αυτά τα εξαιρετικά ασταθή μόρια που αντιδρούν πολύ γρήγορα με άλλες ενώσεις, και έτσι επηρεάζουν αρνητικά τη δομή στήριξης του δέρματός μας επιταχύνοντας τη γήρανσή του. Επιπλέον, τα σωματίδια των ρύπων (σκόνη, βακτήρια) αποσταθεροποιούν τα κύτταρα της επιδερμίδας συμβάλλοντας εξίσου στην πρόωρη γήρανση, ή αλλιώς, οξείδωση. Με λίγα λόγια, η ρύπανση διαταράσσει τη λειτουργία φραγμού του δέρματός μας διασπώντας το κολλαγόνο και τα λιπίδια που περιέχονται σε αυτό και επιφέροντας όλα τα προαναφερθέντα συμπτώματα.

Διαβάστε τη συνέχεια missbloom.gr