3 συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε σήμερα για να έχετε νεανική επιδερμίδα μετά τα 50

Οι συμβουλές της facialist των Gwyneth Paltrow και Kate Moss.

Η λαμπερή επιδερμίδα των celebrities άνω των 40 και των 50 είναι ο καρπός των προσπαθειών τους εδώ και χρόνια. Για να απολαύσετε αντίστοιχα αποτελέσματα, θα πρέπει να υιοθετήσετε από πολύ νωρίς μια σωστή ρουτίνα περιποίησης, που θα προστατεύσει την επιδερμίδα σας από εξωτερικές επιθέσεις και θα τη βοηθήσει να διατηρήσει την ελαστικότητά της. 

Αυτό ακριβώς προτείνει και η Nichola Joss, η facialist που εμπιστεύονται οι Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson και Gisele Bündchen, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκάλυψε τις κακές συνήθειες, που πρέπει να σταματήσετε σήμερα κιόλας για να απολαύσετε την επιδερμίδα που ονειρεύεστε μετά τα 50 σας:

1. Επιλέγετε πολύ "σκληρά" καθαριστικά προσώπου

Διαβάστε Επίσης

Ο καθαρισμός του προσώπου με "σκληρά" καθαριστικά, που αφήνουν μια αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα, και η χρήση έντονων peels στρεσάρουν την επιδερμίδα, όπως εξηγεί η Joss, ενθαρρύνοντας το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Επιλέξτε ήπια καθαριστικά προϊόντα, περιορίστε την απολέπιση σε 1-2 φορές την εβδομάδα κι εμπλουτίστε τη ρουτίνα σας με πλούσια ενυδατικά προϊόντα, όπως ορούς και έλαια, που θα ενισχύσουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.

2. Ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία

Όσα αντιγηραντικά προϊόντα και να περιέχει η ρουτίνα σας, δεν πρόκειται να δείτε τα αποτελέσματα, που επιθυμείτε, αν δεν φοράτε σε καθημερινή βάση αντηλιακό και προϊόντα, που προστατεύουν την επιδερμίδα από τη ρύπανση της πόλης, όπως εξηγεί η Joss. 

3. Δεν έχετε ένα πολύχρωμο διαιτολόγιο

Η Joss είναι ξεκάθαρη: Η διατροφή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία της επιδερμίδας. "Βεβαιωθείτε ότι αντιγηραντικά συστατικά δεν περιέχει μόνο η ρουτίνα ομορφιάς σας, αλλά και το διαιτολόγιό σας", λέει. Φρέσκα λαχανικά, καλά λιπαρά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τσάι από μανιτάρι chaga, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, συμπληρώματα διατροφής και προβιοτικά είναι μερικά από όσα πρέπει να περιλαμβάνει το πιάτο σας, σύμφωνα με την facialist.

Bonus Tips

-Για τη διατήρηση της καλής υγείας και ελαστικότητας της επιδερμίδας, η Joss προτείνει την ενσωμάτωση προϊόντων με αντιοξειδωτικά, προβιοτικά και πεπτίδια στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Αγαπημένα της συστατικά είναι η νιασιναμίδη, το πράσινο τσάι και η βιταμίνες C και E.

-Πολύ σημαντικό θεωρεί πως είναι το καθημερινό μασάζ της επιδερμίδας με ένα face roller ή ακόμα και με τα χέρια για την τόνωση των μυών του προσώπου και τη μείωση του οιδήματος.

Διαβάστε Επίσης