Botox-Like | 5 κρέμες ματιών για ένα πιο νεανικό κι ανοδικό βλέμμα

Ανορθώνουν τα βλέφαρα και μειώνουν τα σημάδια γήρανσης και κούρασης.

Τα μάτια είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία του προσώπου που μαρτυρούν την ηλικία μιας γυναίκας αφού ο χρόνος αγαπά να εκμεταλλεύεται την ευαισθησία της επιδερμίδας σε αυτό το σημείο, αλλά και την εκφραστικότητα του προσώπου, αφήνοντας εκεί τα πρώτα του σημάδια. Αν νιώθετε ;ότι η βλεφαρόπτωση έχει κάνει το βλέμμα σας βαρύ και κουρασμένο κι εσάς να δείχνετε μεγαλύτερη από τη βιολογική σας ηλικία, αυτό το κείμενο είναι για εσάς:

Από τι προκαλείται η βλεφαρόπτωση;

Καθώς περνούν τα χρόνια, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και προκαλείται χαλάρωση με αποτέλεσμα τα βλέφαρα να αποκτούν πτωτική κλίση, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει πιο μελαγχολικό και "βαρύ".

Διαβάστε Επίσης

Εκτός από τους γενετικούς παράγοντες που καθορίζουν τη δομή των οστών και τον βαθμό και τον τρόπο γήρανσης, υπάρχουν φυσικά κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε βλεφαρόπτωση, όπως ο κακός ύπνος, το άγχος, αλλά και κάποιες ασθένειες, όπως το εγκεφαλικό και η μυασθένεια. Η αντιμετώπιση της σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται με βλεφαροπλαστική ή άλλες αισθητικές μεθόδους, όπως το botox.

Για τη βλεφαρόπτωση που προκαλείται από το πέρασμα των χρόνων, η κοσμετολογία έχει βρει τη λύση, με ολοένα και περισσότερα brands να λανσάρουν εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης της περιοχής των ματιών με συσφιγκτικές ιδιότητες, που υπόσχονται εφέ lifting. Ακολουθούν 5 από τις αγαπημένες επιλογές του harpersbazaar.gr: 

Bλεφαρόπτωση | Οι καλύτερες κρέμες για ανόρθωση των βλεφάρων και μείωση των σημαδιών κούρασης

V Shaping Facial Lift Eye Concentrate, Clarins

V Shaping Facial Lift Eye Concentrate, Clarins

Αυτό το συμπύκνωμα τριπλής δράσης έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες της περιοχής των ματιών, να ανορθώνει ορατά τα βλέφαρα, να ελαχιστοποιεί την εμφάνιση οιδήματος και να μειώνει τους μαύρους κύκλους για ένα πιο λαμπερό και νεανικό βλέμμα.

Skin Caviar Eye Lift, La Prairie

Skin Caviar Eye Lift, La Prairie

Με ένα πάτημα της αντλίας ενεργοποίησης, οι δύο συνθέσεις του Skin Caviar Eye Lift, που βρίσκονται σε ξεχωριστά δοχεία, ώστε να διατηρούν την καθαρότητά τους, αναμειγνύονται για να χαρίσουν άμεση αίσθηση σύσφιξης. Τα φρύδια επαναπροσδιορίζονται, τα άνω βλέφαρα ανορθώνονται και συσφίγγονται, το «πόδι της χήνας» ελαττώνεται ορατά, ενώ τα κάτω βλέφαρα γίνονται απαλά κι οι σακούλες κάτω από τα μάτια ελαχιστοποιούνται.

Black Pine 360° Eye-Lift Super Serum, KORRES (στα φαρμακεία)

Black Pine 360° Eye-Lift Super Serum, KORRES (στα φαρμακεία)

Αν και τεχνικά πρόκειται για ορό κι όχι για κρέμα, το 360° Eye-Lift Super Serum της σειράς Μαύρη Πεύκη άξιζε μια θέση στη λίστα. Η στοχευμένη δράση του μειώνει την εμφάνιση σε ρυτίδες, μαύρους κύκλους, σακούλες και πρήξιμο, ενώ παράλληλα χαρίζει άμεσο lifting των άνω βλεφάρων και σύσφιγξη 360ο σε ολόκληρη την περιοχή των ματιών. 

Vital Perfection Uplifting And Firming Eye Cream, Shiseido

Vital Perfection Uplifting And Firming Eye Cream, Shiseido

Η θρεπτική Vital Perfection Uplifting And Firming Eye Cream αντιμετωπίζει εντατικά τα σημάδια γήρανσης, μειώνοντας εμφανώς την όψη χαλάρωσης, το οίδημα τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες σε μόλις 1 εβδομάδα.

Lift Integral The Eye Lift Care, Lierac (στα φαρμακεία)

Lift Integral The Eye Lift Care, Lierac (στα φαρμακεία)

Η κρέμα Mατιών Lift Integral, ενισχύει τη δομή του δέρματος δρώντας στα κύρια στοιχεία του, το κολλαγόνο, την ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ, αλλά και στις γλυκοπρωτεΐνες που τα συνδέουν. Το αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη δομή της, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα lifting.