7 κρέμες και οροί που αποδεδειγμένα καταπολεμούν το πόδι της χήνας

Εξειδικευμένες συνθέσεις που μειώνουν αποτελεσματικά τα σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών.

Στο "κυνήγι" με το χρόνο μετά τα 40, στέκονται εμπόδιο οι ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες προκαλούνται από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου. Μία από τις πρώτες περιοχές που "αγγίζει" ο χρόνος είναι φυσικά τα μάτια, με τις ρυτίδες στο "πόδι της χήνας" να είναι αυτές που ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες.

Τι είναι το "πόδι της χήνας";

Ως "πόδι της χήνας" ονομάζουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, που αρχίζουν να διαγράφονται στην εξωτερική γωνία των ματιών ήδη από τα 30 ή τα 40. Το όνομά τους δεν είναι τυχαίο, αφού προκύπτει από το ακτινωτό τους σχήμα.

Σε τι οφείλεται το "πόδι της χήνας";

Διαβάστε Επίσης

Φανταστείτε το δέρμα σαν ένα λάστιχο, που διαρκώς τεντώνεται προς διάφορες κατευθύνσεις. Με το πέρασμα του χρόνου, είναι βέβαιο πως θα παρουσιάσει χαλάρωση και θα "σπάσει". Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους μυς που περιβάλλουν τα μάτια, οι οποίοι καθώς κινούνται διαρκώς, εμφανίζουν με το πέρασμα των χρόνων λεπτές γραμμές και ρυτίδες, όπως αυτές στο λεγόμενο "πόδι της χήνας". Για την εμφάνισή τους ευθύνεται φυσικά και η έκθεση στον ήλιο, όχι μόνο επειδή "ζαρώνουμε" τα μάτια στο δυνατό φως του, αλλά και λόγω της φωτογήρανσης.

Για να καταπολεμήσετε το "πόδι της χήνας" δεν έχετε παρά να εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας έναν εξειδικευμένο ορό ή μία κρέμα, όπως οι παρακάτω:

Director's Choice | Οι καλύτεροι οροί και κρέμες για το "πόδι της χήνας"

Skin Caviar Eye Lift, La Prairie

Skin Caviar Eye Lift, La Prairie

Ο ορός Skin Caviar Eye Lift έχει απολαυστική υφή που απορροφάται εύκολα, αναζωογονεί την επιδερμίδα και της χαρίζει άμεση αίσθηση σύσφιξης. Με κάθε χρήση τα μάτια δείχνουν πιο μεγάλα, το περίγραμμά τους ανορθώνεται, το φαινόμενο του "ποδιού της χήνας" ελαττώνεται ορατά, οι σακούλες μειώνονται και το βλέμμα "ξυπνά" ξανά.

Redermic Retinol Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Redermic Retinol Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Χάρη στη ρετινόλη, που περιέχει, η κρέμα ματιών Redermic Retinol Eyes βελτιώνει την υφή του δέρματος και λειαίνει αισθητά τις ρυτίδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο "πόδι της χήνας".

Queen Bee Absolute Anti-Aging & Reviving Eye Cream, APIVITA (στα φαρμακεία)

Queen Bee Absolute Anti-Aging & Reviving Eye Cream, APIVITA (στα φαρμακεία)

H πλούσια κρέμα ματιών της σειράς Queen Bee μειώνει τις ρυτίδες στο "πόδι της χήνας", το οίδημα και τους μαύρους κύκλους, συσφίγγει κι ανορθώνει το βλέμμα, ενώ παράλληλα χαρίζει λάμψη, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα.

Χρυσός Κρόκος Ελιξίριο Νεότητας Ματιών, KORRES (στα φαρμακεία)

Χρυσός Κρόκος Ελιξίριο Νεότητας Ματιών, KORRES (στα φαρμακεία)

Με τη δύναμη του φρέσκου εκχυλίσματος Κρόκου Κοζάνης, αυτό το ελιξίριο ματιών ενισχύει το δέρμα και την αντοχή του στις καθημερινές βλάβες και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης όλων των σημείων γήρανσης και κόπωσης γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Αποδεδειγμένα μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων στο "πόδι της χήνας", τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, φωτίζει την περιοχή των ματιών και χαρίζει ένα αναζωογονημένο look.

Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream, Shiseido

Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream, Shiseido

Αυτή η πλούσια και μεταξένια υφή επαναφέρει την υγρασία και εμφανώς βελτιώνει τις λεπτές γραμμές που προκαλούνται από την ξηρότητα, κάνοντας την επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών πιο ανθεκτική και απαλή. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση της εμφάνισης και των 5 τύπων ρυτίδων: τις γραμμές στη γωνία των ματιών, κάτω από τα μάτια, στο καπάκι των ματιών, κάτω απο την περιοχή των μαύρων κύκλων και τις γραμμές ανάμεσα στα φρύδια.

Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, Estée Lauder

Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, Estée Lauder

Αυτή η εξαιρετικά θρεπτική συμπυκνωμένη σύνθεση μειώνει την όψη των γραμμών σε κάθε "ζώνη" της περιοχής των ματιών και στοχεύει σε πολλαπλές ανάγκες της περιοχής των ματιών: τις γραμμές στο "πόδι της χήνας", στο μεσόφρυο, κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες, την έλλειψη σφριγηλότητας, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Το αποτέλεσμα; Η περιοχή των ματιών ανανεώνεται, δείχνει πιο νεανική, φωτεινή και υγιής.

A.G.E. Eye Complex, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

A.G.E. Eye Complex, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

Η A.G.E. Eye Complex είναι μια τρισδιάστατη θεραπεία που περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό συστατικών για δραματική βελτίωση της όψης των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων και του πρηξίματος που οφείλονται στην ενδογενή γήρανση. Το Proxylane™ μειώνει τις ρυτίδες και το "πόδι της χήνας", ενώ το εκχύλισμα Blueberry βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας μελλοντικών ρυτιδών στην περιοχή.