3 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης

Οι πιο "έξυπνες" κινήσεις ομορφιάς σε κάθε δεκαετία.

Η γενετικά προκαθορισμένη βιολογική γήρανση ευθύνεται μόλις για το 20% των ρυτίδων and that is that. Μπορείτε όμως να επηρεάσετε σημαντικά το υπόλοιπο 80%, για το οποίο ευθύνονται το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής. Ακολοθούν οι τρεις επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε όντως να καθυστερήσετε τη γήρανση της επιδερμίδας και να προλάβετε το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο:

1. Αντηλιακό

Διαβάστε Επίσης

Βασική απειλή της καλής της υγείας της επιδερμίδας και της νεανικής όψης της είναι η πολύωρη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία με τον καιρό μπορεί να προκαλέσει φθορές στα κύτταρα και να οδηγήσει στη δημιουργία λεπτών γραμμών. Γνωρίζατε ότι η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται άλλωστε, περισσότερο από την ηλιοθεραπεία, για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα;

Επιτακτική λοιπόν θεωρείται η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και η ανανέωσή του κάθε δύο ώρες, έτσι ώστε η επιδερμίδα να προστατευτεί τόσο από τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο, όσο και από τη φωτογήρανση. 

Director's Note: Καθυστερήστε όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνιση ρυτίδων γύρω από τα μάτια, φορώντας γυαλιά ηλίου. 

2. Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα από τα πιο σπουδαία όπλα στην φαρέτρα κάθε γυναίκας, καθώς έχουν σπουδαίες αντιγηραντικές ιδιότητες. Το πιο δημοφιλές απ' όλα, η βιταμίνη C εκτός από το ότι χαρίζει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα,εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης.

3. Ρετινόλη

Γνωστή και ως "το θαύμα του skincare", η ρετινόλη εξακολουθεί να αποδεικνύεται το πιο αποτελεσματικό δραστικό συστατικό στη μάχη με το χρόνο. Αυξάνει την κυτταρική ανανέωση στο δέρμα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, εξισορροπεί την παραγωγή φυσικών ελαίων και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθά επίσης στην αποφυγή διάσπασης του κολλαγόνου και πυκνώνει το βαθύτερο στρώμα του δέρματος για την πρόληψη των ρυτίδων.

Director's Note: Εντάξτε τη βιταμίνη C και τη ρετινόλη στην πρωινή και τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης αντίστοιχα, με έναν ορό ή μία κρέμα τόσο για την περιοχή των ματιών, όσο και για όλο το πρόσωπο.

Bonus Tips

-Για να προλάβετε τις ρυτίδες είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που να περιλαμβάνει 8 ώρες ύπνου, συχνή άσκηση και ένα πολύχρωμο διαιτολόγιο. Εξίσου σημαντική είναι η αποχή από το κάπνισμα, αλλά και την υπερκατανάλωση ζάχαρης και αλκοόλ.

-Οι "βίαιες" κινήσεις κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ, του καθαρισμού του προσώπου, αλλά και της εφαμοργής των προϊόντων περιποίησης μπορούν επίσης να προκαλέσουν ρυτίδες. Οι απαλές, ανοδικές κινήσεις είναι οι πιο ασφαλείς για την επιδερμίδα.

Διαβάστε Επίσης