Καφέ κηλίδες στο σώμα | 3 τρόποι να τις εξαφανίσετε χωρίς λέιζερ

Τα συστατικά που πρέπει να εμπιστευτείτε και οι συνήθειες που πρέπει να βάλετε στη ζωή σας.

Καθώς περνούν τα χρόνια, τόσο λόγω ηλικίας, όσο και της έκθεσης στον ήλιο, μικρά καφέ σημάδια ξεκινούν να "κοσμούν" το σώμα, τα οποία σιγά σιγά συσσωρεύονται καλώντας για άμεση αντιμετώπιση. Ο πιο εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος να μειώσετε τις καφέ κηλίδες στο σώμα είναι φυσικά με τεχνικές διαδικασίες στο γραφείο του δερματολόγου. Οι καφέ κηλίδες στο σώμα μπορούν ωστόσο να αντιμετωπιστούν και με "φυσικό" τρόπο στο σπίτι, δηλαδή κάνοντας μερικές πολύ στρατηγικές αλλαγές στη skincare ρουτίνα αλλά και στον τρόπο ζωής σας:

Καφέ κηλίδες στο σώμα | 3 τρόποι να τις εξαφανίσετε χωρίς λέιζερ

1. Προστατευτείτε από τον ήλιο

Διαβάστε Επίσης

Για μία ακόμα φορά, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Γι' αυτό λοιπόν είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατεύεστε από τον ήλιο: Αποφύγετε την έκθεση σε αυτόν τις ώρες που είναι πιο καυτός, δηλαδή από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και φυσικά μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα (όχι μόνο πριν πάτε στην παραλία) και να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες.

Director's Note: Τα αντηλιακά σπρέι είναι τα πλέον ιδανικά για την εύκολη ανανέωση της αντηλιακής προστασίας μέσα στη μέρα. 

2. Βάλτε στη ζωή σας την απολέπιση

Η χημική απολέπιση με ένα προϊόν με AHA, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των καφέ κηλίδων στο σώμα, αφήνοντας την επιδερμίδα αισθητά πιο λεία και φωτεινή.

3. Χρησιμοποιήστε μια λευκαντική κρέμα

Στην αγορά υπάρχουν πλέον δερμοκαλλυντικά που συμβάλλουν στη διόρθωση της υπερμελάγχρωσης. Ακόμα κι αν δεν βρείτε μια λευκαντική κρέμα ειδική για καφέ κηλίδες στο σώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά μία κρέμα προσώπου. Μερικά από τα συστατικά στα οποία αξίζει να "επενδύσετε" είναι η νιασιναμίδη και η βιταμίνη C, οι οποίες βοηθούν με τον αποχρωματισμό των καφέ κηλίδων στο σώμα και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα.

Αν οι καφέ κηλίδες στο σώμα αυξάνονται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου ή μετατρέπονται σε έπαρμα, αναζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας, καθώς υπάρχει περίπτωση να είναι μελάνωμα.

Διαβάστε Επίσης