Αντιγήρανση | 5 μύθοι που θα πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Το Νο.1 είναι και το πιο σημαντικό.

Η αντιγήρανση αποτελεί ένα από τα hot topics στις συζητήσεις των γυναικών κάθε ηλικίας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να διασπείρονται αναλήθειες, που με το πέρασμα του χρόνου παγιώνονται. Πώς εξαφανίζονται οι ρυτίδες και ποιες κρέμες είναι οι πιο αποτελεσματικές; Κάθε γυναίκα έχει τη δική της "θεωρία". Ακολουθούν 5 από τους πιο δημοφιλείς μύθους για την αντιγήρανση που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε:

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι για την αντιγήρανση

Μύθος #1: Το αντηλιακό περιττεύει το χειμώνα

Διαβάστε Επίσης

Η καθημερινή έκθεση, ακόμη και τις μέρες με συννεφιά, στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται, περισσότερο από την ηλιοθεραπεία, για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. Η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο είναι απαραίτητη λοιπόν κάθε μέρα κι όλο το χρόνο, έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος, αλλά και φωτογήρανσης.

Μύθος #2: Η κληρονομικότητα παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στη γήρανση του δέρματος

Τα γονίδια σίγουρα παίζουν ρόλο στο πόσο γρήγορα θα εμφανίσει σημάδια γήρανσης η επιδερμίδα. Δεν είναι όμως οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανσή της. Εξίσου σημαντικό είναι το καθημερινό στρες, η διατροφή, το κάπνισμα, ο ύπνος και η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

Μύθος #3: Τα προϊόντα αντιγήρανσης φέρουν άμεσα αποτελέσματα

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιγήρανση, δεν υπάρχουν quick fixes. Αυτό που θα φέρει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι η τακτική και συνεπής χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης, εκείνων που θα ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας και θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της. 

Μύθος #4: Η εντατική περιποίησης θα πρέπει να ξεκινά  μετά την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων

Η πρόληψη είναι η κατάλληλη θεραπεία. Μπορεί οι πρώτες ρυτίδες να εμφανίζονται μετά τα 30, ωστόσο η γήρανση ξεκινά από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Ήδη από την ηλικία των 20 το δέρμα έχει χάσει αρκετή από την ελαστικότητά του και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείται νωρίς μια ρουτίνα περιποίησης, που να στοχεύει στην αναζωογόνηση και την καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Μύθος #5: Όσο πιο ακριβή είναι μια αντιγηραντική κρέμα, τόσο πιο αποτελεσματική είναι

Το γεγονός ότι ένα προϊόν είναι ακριβό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι καλύτερο από ένα πιο οικονομικό. Όλα εξαρτώνται από τα συστατικά και τη σύνθεση του προϊόντος. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τα προϊόντα εκείνα που να ταιριάζουν στη δική σας επιδερμίδα και να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της. 

Διαβάστε Επίσης