5 κρέμες που διορθώνουν τις καφέ κηλίδες και τα σημάδια

Με τη δύναμη του αζελαϊκού οξέος.

Είτε λόγω ηλικίας, είτε ελλιπούς προστασίας από τον ήλιο, είτε λόγω ακμής, οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρούνται από δυσχρωμίες στην επιδερμίδα τους. Αν και λιγότερο γνωστό από τη νιασιναμίδη, το γλυκολικό οξύ και τη ρετινόλη, το αζελαϊκό οξύ μπορεί να φέρει εξίσου σπουδαία αποτελέσματα. Δείτε παρακάτω γιατί να εντάξετε στη ρουτίνα σας μια κρέμα με αζελαϊκό οξύ κι έπειτα ανακαλύψτε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές της αγοράς:

Γιατί να εντάξετε στη ρουτίνα σας μια κρέμα με αζελαϊκό οξύ;

Διαβάστε Επίσης

Μια κρέμα με αζελαϊκό οξύ μπορεί να ευεργετήσει πολλούς τύπους επιδερμίδων και κυριότερα εκείνες που ταλαιπωρούνται από δυσχρωμίες ή/και ακμή. Χάρη στην κερατολυτική του δράση, το αζελαϊκό οξύ "ξεκολλά" τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, αφήνοντάς την έτσι πιο λαμπερή και λεία, ενώ παράλληλα βοηθά στο να απαλυνθούν οι σκουρόχρωμες κηλίδες, χαρίζοντας έναν πιο ομοιόμορφο τόνο.

Επιπλέον, καταπολεμά το βακτήριο Propionibacterium acnes που "ευθύνεται" για την εμφάνιση της ακμής και καταπραΰνει τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής, μειώνοντας την ερυθρότητα, τα σπυράκια και τη φλεγμονή.

Director's Choice | Οι καλύτερες κρέμες με αζελαϊκό οξύ

Melascreen Concentre Antitaches, Ducray (στα φαρμακεία)

Melascreen Concentre Antitaches, Ducray (στα φαρμακεία)

Αυτή η στοχευμένη και καινοτόμα φροντίδα με αζελαϊκό οξύ προσφέρει επιλεκτικά αποχρωματισμό ακόμη και στις πιο δύσκολες, να διορθωθούν, καφέ κηλίδες καθώς διατηρεί τον φυσικό τόνο του δέρματος.

AC Azelaic Cream 20, Froika (στα φαρμακεία)

AC Azelaic Cream 20, Froika (στα φαρμακεία)

Αυτή η λεπτόρευστη κρέμα συμβάλει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της κυστικής, οζώδους και ροδόχρου ακμής, βοηθά στην αντιμετώπιση των φαγέσωρων και στην μείωση της εμφάνισης των πόρων, ενώ παράλληλα προλαμβάνει υπερμελαχρώσεις και αντιμετωπίζει ερυθρότητα και φλεγμωνές, συμβάλοντας έτσι στην χρωματική ομοιογένεια της επιδερμίδας.

Phyto A+ Brightening Treatment, SkinCeuticals

Phyto A+ Brightening Treatment, SkinCeuticals

Εμπλουτισμένη με αζελαϊκό οξύ και νιασιναμίδη, αυτή η ενυδατική κρέμα βελτιώνει ορατά τη φωτεινότητα, την απαλότητα και τη διαύγεια του δέρματος, ενώ μειώνει τις ατέλειες και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας που φράζει τους πόρους. 

Azelaic Acid Suspension 10%, The Ordinary (sephora.gr)

Azelaic Acid Suspension 10%, The Ordinary (sephora.gr)

Αυτή η πολυχρηστική σύνθεση με 10% περιεκτικότητα σε φωτίζει ορατά τον τόνο της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ομοιομορφία της υφής της. 

10% Azelaic Acid Booster, Paula's Choice (cultbeauty.com)

10% Azelaic Acid Booster, Paula's Choice (cultbeauty.com)

Αυτό το booster, το οποίο μπορεί να φορεθεί μόνο του ή να αναμιχθεί με την αγαπημένη σας κρέμα ή ορό, συνδυάζει το αζελαϊκό οξύ με το σαλικυλικό οξύ προσφέροντας μια ολοκληρωμένη φροντίδα που φωτίζει και λειαίνει την επιδερμίδα, βοηθώντας με την ακμή και τις καφέ κηλίδες.