Νότες Ανατολής | Το ιδανικό άρωμα για εσάς που αγαπάτε τις πικάντικες εσάνς

Τα μπαχαρικά, το δαμάσκηνο, η βανίλια και το λιβάνι συναντιούνται σε μια νέα "όαση", το άρωμα "AlUla" του οίκου Penhaligon’s

O λονδρέζικος οίκος υψηλής αρωματοποιίας Penhaligon’s αφιερώνει την τελευταία του δημιουργία "AlUla" στην αρχαία αραβική πόλη-όαση της Σαουδικής Αραβίας Αλ-Ούλα, που διατηρούσε εξέ- χουσα θέση στην ιστορία του Ισλάμ, καθώς ήταν πόλη εμπορίου στη διαδρομή του θυμιάματος που συνέδεε την Ινδία και τον Κόλπο με τον Λεβάντε και την Ευρώπη.

Το άρωμα "AlUla" αποτελεί, όπως και η αρχαία πόλη, ένα καταφύγιο, μια όαση όπου τα καραβάνια που μετέφεραν θησαυρούς για τις αισθήσεις, όπως λιβάνι, καπνός, βαμβάκι και μετάξι, συναντιούνταν εκεί, σε αυτή την πέτρινη πόλη, απ’ όπου ξεκινούσαν την εξερεύνηση στον δρόμο του λιβανιού. Στην περιοχή που αναδύεται μέσα από την άμμο και οι βράχοι της αγγίζουν τον ουρανό επικρατούν οι ευωδιές από ζουμερά δαμάσκηνα και μπαχαρικά, ενώ οι χουρμαδιές που λικνίζονται στον ζεστό αέρα φέρνουν ευωδιές σύκου και εσπεριδοειδών.

Έτσι και ο πληθωρικός χυμός του αρώματος "AlUla" ξετυλίγεται μέσα από το μαύρο πιπέρι, τη ρίζα κουρκουμά και το δαμάσκηνο Μαδαγασκάρης. Στην καρδιά του αρώματος κυριαρχούν το έλαιο κάρδαμου από τη Γουατεμάλα, ο βολβός βανίλιας και το σαφράν, ενώ ο καπνός, το πατσουλί και το έλαιο οργανικού λιβανιού ολοκληρώνουν την απόλυτα εθιστική και αισθησιακή αύρα του.

Τα αρώματα "Penhaligon’s" διατίθενται αποκλειστικά στα attica CityLink, Golden Hall, Τσιμισκή και στο atticadps.gr.