Νύχια | 3 από τα πιο συνήθη προβλήματα βρίσκουν λύση

Αντίο κίτρινισμένα νύχια και ξηρά πετσάκια.

Τα περιποιημένα νύχια, είτε είναι βαμμένα, είτε όχι, πάντα δίνουν πόντους κομψότητας σε μία γυναίκα. Η κακή διατροφή σε συνδυασμό με διάφορους εξωτερικούς παράγοντες μπορούν να τα ταλαιπωρήσουν και να αλλοιώσουν την όψη τους. Τα κιτρινισμένα νύχια, καθώς και τα ξηρά πετσάκια, μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να δείχνει απεριποίητη, ακόμα κι αν φορά το πιο κομψό και ακριβό σύνολο. Ακολουθούν 3 από τα πιο συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες με τα νύχια τους και -φυσικά- οι λύσεις τους:

Κιτρινισμένα νύχια

Τα κιτρινισμένα νύχια είναι ένα από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες και κυρίως εκείνες που βάφουν τα νύχια τους. Τα βερνίκια κακής ποιότητας αλλά και εκείνα που έχουν έντονο χρώμα, μπορούν να "βάψουν" τα νύχια και να τα κάνουν κίτρινα. Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, μην ξεχνάτε να απλώνετε μία βάση πριν το χρώμα. Εναλλακτικά, βυθίστε τα νύχια σε λίγο χυμό λεμονιού για να μειωθεί η κιτρινωπή όψη. Σε περίπτωση που το χρώμα των νυχιών εξακολουθεί να είναι αλλοιωμένο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξηρά πετσάκια

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά τα "σκληρά" καθαριστικά προϊόντα μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια. Απαλλαγείτε από τα ξηρά πετσάκια, απλώνοντας λίγη βαζελίνη και κάνοντας απαλό μασάζ στην περιοχή πριν από τον ύπνο. 

Εύθραυστα νύχια

Η κακή διατροφή, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και το συχνό πλύσιμο των χεριών μπορεί κάνει τα νύχια πραγματικά εύθραυστα. Μία υγιεινή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνη είναι το πρώτο βήμα για δυνατά νύχια. Για να σταματήσουν να ξεφλουδίζουν, μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όσο κάνετε δουλειές του σπιτιού, που χρειάζονται σκληρά καθαριστικά προϊόντα, όπως το πλύσιμο των πιάτων, και μην παραλείπετε τη συστηματική ενυδάτωσή τους με μια κρέμα ή ένα έλαιο.

Για νύχια που σπάνε, επιτακτική θεωρείται η χρήση βερνικιών καλής ποιότητας που δεν θα τα ταλαιπωρήσουν Εάν συνηθίζετε να τα τρώτε, λόγω άγχους ή ανίας, προμηθευτείτε ένα ειδικό βερνίκι νυχιών που αποτρέπει αυτήν την κακή συνήθεια. Σημαντικός αρωγός στη φροντίδα των νυχιών είναι η χρήση μιας ενδυναμωτικής βάσης για τα νύχια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ