Η Michelle Pfeiffer λανσάρει το δικό της βιώσιμο άρωμα

Τα Henry Rose περιέχουν ποιοτικά συστατικά και έχουν 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί να έχει εδραιωθεί στη διεθνή showbiz χάρη στους iconic ρόλους της ως Catwoman και Elvira Hancock, ωστόσο τώρα στα 60 της η Michelle Pfeiffer αποφάσισε να αναλάβει ένα νέο ρόλο ως ιδρύτρια της δικής της εταιρίας με βιώσιμα αρώματα

Η εταιρία της, Henry Rose, έκανε το ντεμπούτο της με 5 διαφορετικά unisex αρώματα. Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα βιώσιμα αρώματα όμως; Όπως αποκαλύπτει, το 2004 ξεκίνησε να ψάχνει όλα όσα εκείνη και τα παιδιά της χρησιμοποιούσαν στην επιδερμίδα τους. Αυτό που ανακάλυψε είναι ότι κυρίως τα αρώματα περιελάμβαναν πάντα ύποπτα συστατικά. Αυτός είναι ο λόγος που η Pfeiffer τα απαρνήθηκε για μια ολόκληρη δεκαετία.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι για να δημιουργήσει το δικό της άρωμα. "Πίστευα ότι ίσως θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα άρωμα με μια εταιρία καλλυντικών", λέει. "Πλησίασα μερικές, και δεν ενδιαφέρονταν να υπάρχει διαφάνεια με τα συστατικά. Δεν ένιωθα άνετα να βάλω το όνομα ή το πρόσωπό μου σε κάτι το οποίο δεν θα φορούσα εγώ η ίδια. Αποθαρρύνθηκα αρκετά γρήγορα και το άφησα για λίγο", εξηγεί. 

Μετά από χρόνια και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνταν με τα συστατικά των καλλυντικών τους προϊόντων, η ηθοποιός αποφάσισε να ξανακάνει την προσπάθειά της, πλησιάζοντας την International Flavors & Fragrances. Έτσι δημιουργήθηκε η Henry Rose με την Pfeiffer να ασχολείται με όλα τα στάδια δημιουργίας τους, από την επιλογή των αρωμάτων μέχρι την επιλογή των συστατικών, φροντίζοντας το brand να είναι eco-friendly. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μπουκάλια είναι φτιαγμένα από 90% ανακυκλωμένα υλικά και είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Σε αντίθεση με άλλα celebrity αρώματα, η ηθοποιός δεν έχει σκοπό να συμμετέχει σε κάποια διαφημιστική καμπάνια. Μια ακόμα σπουδαία διαφορά είναι ότι το όνομά της σειράς δεν σχετίζεται καθόλου με το δικό της όνομα. Αντίθετα αποδίδει φόρο τιμής στα παιδιά της, τον Henry και την Rose. Ένα από τα αρώματα, το Jake's House, είναι εμπνευσμένο από το άρωμα στο μπάνιο των παππούδων της στη Βόρεια Καρολίνα. "Το όνομα του παππού μου είναι Jake", λέει. "Μυρίζει καθαριότητα", εξηγεί. Ένα άλλο άρωμα, το Torn, είναι εμπνευσμένο από το άρωμα που φορούσε ο μπαμπάς της, ενώ το άρωμα με το όνομα Fog είναι εμπνευσμένο από τα καλοκαίρια της ηθοποιού στο Σαν Φρανσίσκο. 

info: www.henryrose.com