Οι θεραπείες που στοχεύουν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Οι κατάλληλες μέθοδοι για μια από τις πιο επίμονες ατέλειες του σώματος, την κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα γεγονός που ταλαιπωρεί πάνω από το 90% των γυναικών, ενώ ακόμα και οι γυναίκες που θεωρούν ότι δεν έχουν κυτταρίτιδα έχουν αλλά δεν είναι τόσο εμφανής λόγο ποιότητας δέρματος. Μπορεί να εμφανιστεί στους γλουτούς, τους μηρούς και τη κοιλιά ενώ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή της παίζουν πολλοί παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, το στρες, η μη ισορροπημένη διατροφή, το κάπνισμα και η απουσία άσκησης.

Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό και δημιουργείται καθώς τα λιποκύτταρα του σώματος διογκώνονται και διαπερνούν τον συνδετικό ιστό που συνδέει τους μυες με την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Υπάρχουν πολλές θεραπείες για τη μείωση της κυτταρίτιδας αλλά απαιτούν χρόνο και υπομονή. "Δεν υπάρχει κάποια θεραπεία που εξαφανίζει μονομιάς τη κυτταρίτιδα, αλλά μπορεί να μειώσει την έντονη εμφάνισή της." λέει η δερματολόγος Dr. Μαργαρίτα Βεργολιά, η οποία προτείνει τη θεραπεία Coccon Duotechnology σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία με λιποδιαλυτικές ουσίες.

Η Coccon Duotechnology συνδυάζει δύο τεχνολογίες τη Cavitation (σπηλαίωση) και τη Radiofrequency (ραδιοσυχνότητες) και αντιμετωπίζει το τοπικό πάχος τη κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. Με ειδικές κεφαλές η διπλή τεχνολογία του Coccon διασπά τα λιποκύτταρα και εξαλείφει δραστικά τη κυτταρίτιδα και στα τρία στάδιά της. Μειώνει πόντους και εξασφαλίζει επιδερμική σύσφιξη ακόμη και στις πιο δύσκολες περιοχές όπως στους μηρούς, στα γόνατα και στα μπράτσα. "Συνδυαστικά με τη Coccon εφαρμόζουμε τη μεσοθεραπεία ενχύοντας με λεπτές βελόνες λιποδιαλυτικά και συσφικτικά συστατικά στις προβληματικές περιοχές ενισχύοντας τη λιποδιαλυτική δράση και τη μείωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού." αναφέρει η Dr. Μαργαρίτα Βεργολιά.

RELATED STORY

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά σε περίπου τρεις συνεδρίες και το δέρμα δείχνει εντυπωσιακά πιο λείο και σφριγηλό. Ο χρόνος κάθε συνεδρίας Coccon διαρκεί από μισή έως μία ώρα ενώ κάθε συνεδρία μεσοθεραπείας ανάλογα με τη περιοχή και την έκταση του προβλήματος διαρκεί περίπου μισή ώρα. Και για τις δύο θεραπείες συνίσταται να πραγματοποιούνται κάθε 7 με 14 ημέρες συμπληρώνοντας 6 έως 10 συνεδρίες.

Μια ακόμα αποτελεσματική θεραπεία είναι η Body Shape Hifu Endola που εφαρμόζει η Μαίρη Φιλιππαίου στο Mf Day Spa. Το μηχάνημα Endola συ��δυάζει πέντε διαφορετικές τεχνολογίες και είναι ιδανικό για την απομάκρυνση του τοπικού πάχους από τις προβληματικές περιοχές στο σώματος με μη επεμβατικό τρόπο ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τη κυτταρίτιδα και προάγει τη σύσφιξη της επιδερμίδας. Η διαθερμία υπερήχων χρησιμοποιείται μαζί με ένα λεμφικό τοπικό μασάζ για την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος και την άμεση μείωση πόντων από τη κοιλιά, τα μπράτσα, τους γλουτούς και τους μηρούς. Επίσης, λειαίνει και εξομαλύνει την ανάγλυφη υφή της επιδερμίδας και βελτιώνει την ελαστικότητά της. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα χάσετε έως και δύο πόντους από τα σημεία που επιθυμείτε ενώ ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται με βάση τις ανάγκες σας.

RELATED STORY

Το μέλλον βέβαια στη κοσμητική δερματολογία είναι οι ενέσιμες θεραπείες καθώς είναι μια συνήθεια των περισσότερων γιατρών να γεμίζουν ρυτίδες και ουλές με τα ανάλογα fillers. Το νέο CCH (Collagenase Clostridium Histolyticum), το οποίο βρίσκεται υπό κλινικές δοκιμές, από τη στιγμή που ενχύεται στο δέρμα διασπά τους ινώδεις ιστούς και χαρίζει πιο λεία όψη στην επιδερμίδα από την πρώτη θεραπεία. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η ευαισθησία που αποκτά το δέρμα και οι μελανιές ενώ εκτιμάται ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα εγκριθεί από τον FDA.